POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR AIK-NORRKÖPING: Milosevic hetast

Efter prestigepoängen mot serieledaren Helsingborg - Janne Andersson ser ingen anledning att frukta AIK.
- De är inte svårare än något annat lag, säger Norrköpings manager.

AIK

Preliminär startelva: Kyriakos Stamatopoulos - Martin Lorenzon, Alexander Milošević, Nicklas Backman, Per Karlsson - Victor Lundberg, Robert Åhman-Persson, Helgi Danielsson, Daniel Tjernström - Mohammed Bangura, Tetteh Bangura

Skador/avstängningar: Nils-Eric Johansson (a), Ivan Turina (s), Admir Catovic (s), Gabriel Özkan (s)

Han är formstarkast:
Alexander Milošević. Den unge mittbacken har tagit för sig på ett imponerade vis i AIK-tröjan och visat upp ett stort lugn och stabiliet.

AIK-citat:

-Vi måste fortsätta vara lika defensivt starka som vi har varit hittills på hemmaplan, säger AIK-tränaren Andreas Alm. Vi har varit bra på att inte ge motståndarna tid och yta, för att sedan bygga vårt anfallsspel utifrån det. Det ska vi fortsätta med.

Hur stor kommer avsaknaden av avstängde Nils-Eric Johansson vara ikväll?


- Han har ju varit avstängd en gång tidigare i år och avstängningar är inget ovanligt och det är inget vi lägger energi på.

Andreas, du har ju själv varit i Norrköping för några år sedan, som spelare. Har ni någon nytta av dina erfarenheter därifrån ikväll?


- Det finns ett par spelare kvar från min tid men det spelar ingen roll. Vi har scoutat Norrköping precis som vi scoutar andra lag.

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan - Martin Smedberg-Dalence, Anders Whass, Anders Wikström, Mathias Florén - Petru Racu, Marcus Falk-Ohlander, Astrit Ajdarevic - Riki Cakic, Bruno Santos, Shpetim Hasani.

Skador/avstängningar: Bobbie Friberg da Cruz (s), Gunnar Heidar Thovaldsson (s), Russel Mwafulirwa (s), Armin Tankovic (s), Niklas Westberg (s).

Han är formstarkast: Petru Racu. Moldaven spelar med stort självförtroende och enorm stabilitet på mitten. Hans hårda jobb och uppoffrande spelstil gör laget väldigt gott.

Norrköping-citat:

- Om vi ska etablera oss som ett allsvenskt lag måste vi klara av att ordinarie spelare är borta, säger Janne Andersson till NT.

- Efter uppehållet har vi visat bra energi och aggressivitet samt löpvilja. Det är också nycklarna till att vi ska ta poäng mot AIK, menar Janne.

- Men det är inte en svårare match än någon annan och vi åker dit för att vinna, säger Janne som hoppas få se ett lika bra försvarsspel som mot HIF senast och ytterligare ett lite vassare anfallsspel.

- Jag funderar lite i de offensiva positionerna och bestämmer mig först efter onsdagens lättare träning.

Publicerad 2011-06-22 kl 15:26
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå