POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR Dif - ÖSK: Boström hyllar Djurgården

Djurgården var på uppgång - då tog det tvärstopp mot Rosenborg. Men Örebro SK kommer knappast att underskatta stockholmarna.

- Djurgården på bortaplan är en av de svåraste matcherna, oavsett hur det gått tidigare för dem. Nu spelar de på den nivån som alla väntade sig, säger Örebros Tränare Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

DJURGÅRDEN

Paul Lindholm, assisterande tränare: - Det blir en svår match. Örebro är i väldigt bra form med sju poäng mot Kalmar, Elfsborg och Göteborg. De är i en positiv trend och har dessutom spelat bra fotboll, inte bara fått bra resultat. Men vi är också i en positiv trend och vill såklart gärna fortsätta att vinna.

Om Örebro: - De har ändrat sin spelstil under Sixten Boström och spelar mycket via sina mittfältare. De har snabba yttrar i sin 4-3-3-uppställning och det liknar vårt spel ganska mycket. Vi får se till att Kim Olsen får dålig service och dåliga passningar genom en aggressiv press på deras planhalva.

Om läget i laget: - Vi har skador på Mattias Jonsson, Aki Riihilahti, Thiago Quirino och Martin Andersson. Toni Kuivasto är inte helt säker heller, han var inte med fullt på lördagens träning. Och Lance Davids är avstängd.

Preliminär startelva: Pa Dembo Tourray - Patrik Haginge, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Jan Tauer - Enrico, Markus Johannesson, Daniel Sjölund - Andrej Komac - Johan Oremo, Jones Kusi-Asare

ÖREBRO SK

Sixten Boström, tränare: - Vi möter tuffa lag just nu och Djurgården borta är en av de svårare matcherna, oavsett hur det gått tidigare för dem. Men vårt självförtroende har stigit och vi har absolut förtjänat våra poäng den senaste tiden. Mot Elfsborg senast spelade vi kanske vår bästa andra halvlek - speciellt defensivt.

Om Djurgården: - Nu är de tillbaka till det som alla väntade sig av dem, de spelar bra fotboll. Det spelar ingen roll att de förlorade med 5-0 mot Rosenborg i torsdags. Sedan Daniel Sjölund kom tillbaka har hela laget lyft tycker jag, och Jones Kusi-Asare är i bra form. Men jag skulle kunna räkna upp nästan alla deras spelare - de är väldigt starka.

Om läget i laget: - Vi har två frågetecken inför imorgon, på Erik Bassombeng och Magnus Kihlberg. Sedan är det de långtidsskadade, Michael jidsjö och Glenn Holgersson.

Preliminär startelva: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Bertin Zé, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Fredrik Nordback, Per Johansson, Nordin Gerzic - Kim Olsen, Robin Staaf, Roni Porokara.

FD:s kommentar: - Djurgården har visat bra form i allsvenskan - men frågan är hur mycket förlusten mot Rosenborg kommer att påverka. Med Markus Johannesson centralt stärks defensiven samtidigt som Daniel Sjölunds närvaro lyfter offensiven.

- Örebro fick klara sig utan Kim Olsen senast - men vann ändå med 2-0 mot Elfsborg. Största styrkan då var defensiven. Nu får man tillbakaanfallsstjärnan och det lider laget knappast av.

Publicerad 2008-09-01 kl 11:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå