POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR: Djurgården-Helsingborg: HIF rädda för Djurgårdsvändning

Senast fick Helsingborg god hjälp av Djurgården att vinna matchen på Olympia. Men trots seger och två "billiga" mål har Helsingborgs tränare Bosse Nilsson den största respekten för sina motståndare.
- Vi får det tufft i Stockholm. Förr eller senare vänder det för Djurgården, säger han.

DJURGÅRDENS IF
Paul Lindholm, assisterande tränare:
- Det är ingen hemlighet att vi har haft en tyngre period. Men det är så lite som saknas för att allting ska hamna på rätt plats. Det kan handla om att vi vinner ett motlägg på mitten och vi vänder spelet och gör mål och då kan allting falla på plats.

Om Helsingborg: - I och med att vi mötte dem senast, så behöver vi inte göra samma scoutingarbete som annars. För vår del handlar det om att strypa bolltillförseln till Henrik Larsson, som ju förstås är en nyckel i deras spel och som fick mycket utrymme mot oss senast. Henke är mycket av deras anfallsspel och kan vi bara begränsa honom, så är mycket vunnet. Men dem har ett par bra spelare på mitten också som vi måste se upp med, Andreas Landgren exmepelvis.

Läget i truppen: - Både Qurinio och Prince Ipke Ekong är avstängda och dessutom är Mattias Jonson inte med mot Helsingborg. Han har känning av en irriterad häl men ska kunna vara tillbaka redan mot Flora. Men däremot får vi ju tillbaka Daniel Sjölund.

Pa Dembo Touray - Jan Tauer, Marcus Johannesson, Toni Kuivasto, Patrik Haginge - Sebastian Rajalakso, Andrej Komac, Lance Davids, Enrico - Johan Oremo, Mikael Dahlberg

HELSINGBORGS IF
Bosse Nilsson, tränare:
- Det var en riktigt tuff match på Olympia. De har haft en dålig period och det kan vända när man minst anar det. Vi får det tufft i Stockholm. Men vi har bra självförtroende just nu, harmonin är riktigt bra.

Om Djurgården: - Djurgården har haft det tufft den senaste tiden. Målet i slutminuten mot Göteborg, målen mot oss. Jag tycker inte Djurgården har spelat dåligt, utan har inte riktigt haft marginalerna med sig. Djurgården ska normalt ligga högre upp i tabellen.

Läget i truppen: - Ingenting har inträffat sedan senast. Precis som tidigare saknas Erik Wahlstedt, Mike Sserumagga och Oskar Rönningberg. Olafur Skulason är på väg tillbaka. Vi har tagit med en ny ung försvarare i truppen, Johan Eiswohld.

Daniel Andersson - Adama Tambura, Marcus Nilsson, Hannu Patronen, Joel Ekstrand - Isaac Chansa, Andreas Landgren, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - René Makondele, Henrik Larsson.

Publicerad 2008-07-27 kl 09:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå