Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Djurgården-Malmö: DIF:s plan i ångestmatch: "Det får bli lite tjuvtrix"

Djurgårdens jakt på nytt kontrakt går vidare och nu väntar en livsviktig kamp hemma mot Malmö FF.

- Det är ett lag med mycket individualister som är duktiga i medgång, men kan också bli griniga. Så vi får försöka utnyttja det - att få dem ur balans, säger Djurgårdens mittback Peter Magnusson till FotbollDirekt.se.

Hur ska ni lyckas med det?
- Det får bli lite tjuvtrix.

DJURGÅRDEN Daniel Sjölund (s), Patrik Haginge (s), Johan Oremo (s)

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Petter Gustafsson, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Jan Tauer - Sebastian Rajalakso, Markus Johannesson, Mikael Dahlberg, Hrvoje Milic - Mattias Jonson, Boyd Mwila

Håll ögonen på: Självklart comebackande Mattias Jonson. Kämpen är så otroligt nyttig för Djurgården. Nu är det bara för de Blårandiga fansen att knäppa sina händer och blicka upp mot den himmelsblå himlen och be en bön för att Jonson ska hålla sig hel.

DIF-snack:
- Ångestmöte? Det är ingenting som vi har tänkt på. Samtidigt vet vi att vi måste börja vinna. Nu spelar vi hemma på Stadion och där är vi trygga och har alltid publiken med oss. Det är inspirerande, säger Peter Magnusson.

Skador/avstängningar:

- Det känns bättre än tidigare och vi har en positiv känsla. Först och främst jobbar vi mer som ett lag nu, sedan har vi också ett mer aggressivt spel.

MALMÖ FF Daniel Andersson (s), Jeffrey Aubynn (s), Ivo Pekalski (s), Miljan Mutavdzic (s)

Preliminär startelva: Johan Dahlin - Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Gabriel, Markus Halsti - Guillermo Molins, Robert Åhman Persson, Wilton Figueiredo, Ricardinho - Edward Ofere, Agon Mehmeti

Håll ögonen på: Wilton Figueiredo gjorde en klart godkänd match mot Helsingborgs senast. Jobbade hårt och vann en hel del boll. Det känns som om brasilianaren är på gång.

MFF-snack: - Att möta Djurgården nu blir ungefär som när vi mötte Örgryte häromveckan; i sitt utsatta läge kan de samla sig och få till en oerhörd laddning hemma på Stadion, där de ändå är rätt trygga. Men vi har förberett oss bättre och förhoppningsvis lärt oss ett och annat från matchen mot ÖIS, säger assisterande tränaren Hans Gren till mff.se.

Skador/avstängningar:

- Djurgården kommer att kämpa väldigt hårt och gå dit fysiskt för att sätta press på oss och störa oss, men vi kommer nog ändå att ha ett stort bollinnehav. I övrigt är det svårt att förutsäga hur matchen kommer att gestalta sig.

Publicerad 2009-09-14 kl 13:28
Annons
Annons
Annons