POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR ELFSBORG - HAMMARBY: Guldjakten går vidare utan Ishizaki: ''Det blir ett test''

Elfsborg får fortsätta jaga guldet utan sin kanske viktigaste spelare Stefan Ishizaki som blev långtidsskadad mot Malmö FF. Nu ska boråsarna bevisa att de klarar sig utan sin nyckelspelare.

- Matchen mot Hammarby blir ett test för att se hur pass bra vi klarar oss utan honom. Men å andra sidan gjorde vi tre mål mot Malmö efter att han fick utgå så förmodligen ska vi klara det bra, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.

Elfsborg

Magnus Haglund, tränare:
- Vår guldstrid går vidare och det är väldigt inspirerande. Nyckeln för oss är att fortsätta ha ett lika bra försvarsspel som tidigare samt att behålla effektiviteten offensivt. Vad betyder Stefan Ishizakis frånvaro för er? - Stefan är sett över hela säsongen vår mest kreativa spelare så självklart är det ett stort avbräck. Matchen mot Hammarby blir ett test för att se hur pass bra vi klarar oss utan honom. Men å andra sidan gjorde vi tre mål mot Malmö efter att han fick utgå så förmodligen ska vi klara det bra.

Om Hammarby:
- Ett väldigt passningsskickligt lag som har ambitionen att ha ett eget spel. De vill, liksom vi, föra matcher och det kommer bli en kamp om bollinnehavet. Avstängda Louay Chanko är såklart ett stort avbräck för dem.

Om läget i laget:
- Stefan Ishizaki och Jari Ilola är långtidsskadade. Annars är truppen intakt.

Preliminär startelva Elfsborg:
Johan Wiland - Johan Karlsson, Andreas Augustsson, Teddy Lucic, Mathias Florén - Daniel Mobaeck, Helgi Danielsson - Lasse Nilsson, Anders Svensson, Emir Bajrami - James Keene

Hammarby

Tony Gustavsson, tränare:
- Hemmamatchen mot Kalmar var ett fall framåt trots förlusten. Vi var stabila och vaskade fram ett flertal fina chanser och borde gjort mer än ett mål. Men faktum är att vi under en längre period varit inne i en formsvacka, innan dess var vi dock riktigt bra. Eftersom vi tappade Paulinho och Petter Andersson under sommaren gäller det att vi kan hitta en ny balans i laget som passar vårt sätt att spela.

Om Elfsborg:
- De hade ett fantastiskt anfallsspel senast mot Malmö. Det var riktigt fartfyllt och därför måste vårt försvar vara kompakt. Elfsborg var nöjda med 0-0 i våras mot oss men kommer inte vara det nu. Vi ska försöka dra nytta av den pressen de har på sig att vinna med tanke på den guldstrid de befinner sig i.

Om läget i laget:
- Alla är i full träning men Nathan Paulse är ännu inte redo. Däremot är Louay Chanko avstängd.

Preliminär startelva Hammarby:
Kristoffer Björklund - David Johansson, Christian Traoré, José Monteiro, Emil Johansson - Erkan Zengin, Mikkel Jensen, Fredrik Söderström, Carlos Gaete - Freddy Söderberg, Charlie Davies.

FD-kommentar:
- Självklart är Stefan Ishizaki ett stort avbräck för Elfsborg. Nu ligger dessutom allt tryck på boråsarna att ta tre poäng för att pressa serieledarna Kalmar, som väntar i nästa omgång. Om Elfsborg skulle tappa poäng mot Hammarby samtidigt som Kalmar i denna omgång slår Helsingborg kan guldstriden i teorin vara avgjord redan innan kommande seriefinal.

Hammarby letar fortfarande efter den fina form som laget visade upp tidigare under säsongen. Men proffsflyktade Petter Andersson lämnade ett stort tomrum och Louay Chankos avstängning i dagens match är kännbar. Senast Hammarby spelade utan både Chanko och Andersson blev det storstryk med 1-5 borta mot Helsingborg.

Publicerad 2008-09-23 kl 10:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå