POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR GEFLE-DJURGÅRDEN: "Det brinner i Pehrssons ögon"

Två raka segrar för Magnus Pehrssons Dif. Och managern hyllas reservationslöst av sina spelare:
- Nu när Magnus är här kan allsvenskan börja för oss, säger Christer Youssef.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Marcus Hansson, Pär Asp - Jonas Lantto, Zakariah Abdullai, Yussif Chibsah, James Frempong - Jakob Orlov, Mikael Dahlberg

Skador/avstängningar: Hjalmar Öhagen, Daniel Leino, Erik Törnros, Olof Mård (s)

Han är formstarkast: Jakob Orlov. Kämpade förtjänstfullt mot Helsingborg i en svår match för en forward, men lyckades ändå komma till avslut och var dessutom tvåmålsskytt i matchen innan det. Orlov ser inte ut som någon dagslända som dansade en säsong - Gefle-strikern är etablerad i allsvenskan och förmodligen i en större klubb snart.

Gefle-citat:

-Elitidrott handlar ju om att även hantera förluster, säger Gefles tränare Pelle Olsson till klubbens hemsida.

- Vi mötte den obesegrade serieledaren på bortaplan, det är klart att det är en svår match så visst kan man väl ibland ta en förlust.

- Det var synd för vi kändes bra på förhand. I vår goda period kändes det som att vi kunde mäta oss med dem. Därför var det synd att vi får ett tidigt baklängesmål, det var vi väldigt besvikna över efter matchen.

- Men prestationen som sådan var okej. Det som saknades litegrann var spetsen i sista tredjedelen. Men det var den här gången i en svår bortamatch och inget generellt problem.

-Nu är det ny match mot Djurgården och det gäller att komma maximalt förberedd. Vi lät James Frempong och Hasse Berggren vila från att åka till Stockholm för att spela cupen mot Brommapojkarna. Men dom är disponibla till matchen mot Djurgården. Sedan får vi se vad matchen ger.

- Men skadeläget är ständigt på väg mot det bättre i och med att även Olof Mård är tillbaka och tränar för fullt.

DJURGÅRDEN

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agboussomonde, Joel Riddez - Kasper Hämäläinen, Joel Perovuo - Philip Hellquist, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Kennedy Igboananike

Skador/avstängningar: Johan Oremo, Trimi Makolli, Yosif Ayuba, Philip Sparrdal Mantilla, Daniel Jarl (s)

Han är formstarkast: Daniel Sjölund. Nyckelspelare som inte motsvarat förväntningarna. Men Sjölund börjar hitta formen och ser ut att trivas i den offensiva roll Magnus Pehrsson tilldelat honom. Oerhört viktigt för Dif att ålänningen börjar leverera.

Djurgårds-citat:

- Magnus Pehrsson har en otrolig drivkraft, man kan se det i hans ögon, de brinner verkligen, säger Christer Youssef till FotbollDirekt.se.

- Han är rak och ärlig, om man har gjort en dålig match är han inte rädd för att säga det till en. Det känns som att man kan prata med honom om vad som helst.

- Magnus har en stor del i att vi har vunnit två raka matcher nu, absolut. Det känns som att allsvenskan kan börja för oss nu, efter sju omgångar (skratt). Nä men det känns faktiskt lite så. Vi kan börja sikta uppåt i tabellen nu.

- Det känns bra för mig personligen, jag fick en timme i kroppen i cupmatchen, det var viktigt. Men det är ändå tre veckor jag varit borta, fyra matcher - det är klart att jag behöver tid. Nu handlar det om att få upp flåset och komma in i matchtempot. Men det går åt rätt håll.

- Jag har ju gjort lite mål mot Gefle, två ifjol. Kanske bara tillfälligheter, men det känns som att jag har flyt mot dem.

- De har en tydlig identitet i klubben och jag tror det är det som gjort att de hållit sig kvar i allsvenskan år efter år. De är kompakta och man måste ha tålamod mot dem.

- Men vi vet hur vi ska vinna mot dem. Hur? Det får du se under matchen. Nämen mycket handlar väl om att fortsätta tro på vår offensiv.

- Nu har vi vunnit två raka dels genom att vi täppt till defensiven men också genom att vi fortsatt nöta vårt anfallsspel trots att det varit tungt. Det ska vi fortsätta med.

Publicerad 2011-05-14 kl 20:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå