Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR GEFLE-HELSINGBORG: "Gäller att inte tråkas ut av deras spel"

12å

Helsingborg har minst sagt ett hektiskt spelschema för tillfället och reser nästan direkt från Georgien till Gävle. HIF-tränaren menar att de nu måste spela klokt.

- Det gäller att vi inte tråkas ut av deras spel för de är väldigt konsekventa, har samma idé i 90 minuter plus tillägg. Gefle spelar väldigt tätt mellan lagdelarna och försvarar sig ganska lågt. Så att tålamod är ett nyckelord, säger han.

GEFLE Jonathan Hellström (s), Yussif Chibsah (a), Hans Berggren (osäker), Amadou Jawo (osäker)

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Berhardsson, Omar Jawo, Daniel Theorin, Andreas Dahlén - Jonatan Berg, Yannick Bapupa, Johannes Ericsson, Jonas Lantto - Amadou Jawo, Daniel Westlin

Håll ögonen på:
Gefles backlinje. Som en vit mur brukar den ställa upp sig utanför eget straffområde och är snudd på oigenomtränglig hemma på Strömvallen. Det fina försvarsspelet tillsammans med Hasse Berggren och Amadou Jawos målfarlighet ligger bakom den fina sjundeplats laget har just nu. Om inte annat lär backlinjen dessutom få fullt upp med att hålla reda på både Henrik Larsson och Rasmus Jönsson.

ANNONS

GIF-snack: - Vi själva har visat goda tendenser den senaste tiden men vi måste göra en absolut toppmatch om vi ska vinna mot Helsingborg. Det känns dock som om vi har chans att göra det, säger tränaren Pelle Olsson till FotbollDirekt.se

- Vi har en del frågetecken i laget och vi får se hur många av dessa kan spela. Hasse Berggren är det största frågetecknet och testar på lördagen om han kan spela.

- Helsingborg är ett lag som är inne i ett intensivt program för tillfället. Men i och med att det går bra för laget tror jag dem inte har speciellt stora problem med det. Laget är gediget och det är hela laget vi får se upp med, inte någon speciell spelare eller så.

- Känslan som vi har just nu är att vi har kapaciteten att rå på alla lag i Allsvenskan. Frågan är om vi har möjlighet att göra det över en längre tid?

ANNONS

HELSINGBORG
René Makondele (a), Fredrik Svanbäck (s), Tobias Holmqvist (s), Isaac Chansa (osäker), Adama Tamboura (osäker)

Preliminär startelva:
Pär Hansson - Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, Andreas Landgren, Marcus Lantz, Ólafur Skúlason - Rasmus Jönsson, Henrik Larsson.

Håll ögonen på:
Rasmus Jönsson. 19-åringen som på egen hand sänkte Elfsborg nyligen och som också gjorde mål i bortamatchen mot Zestafoni i Europa League.

HIF-snack: - Vi hoppas att det blir lite regn för då blir konstgräset lite snabbare och det har vi ingenting emot, säger tränaren Bo Nilsson till hif-TV på klubbens officiella hemsida.

- Vi brukar ha svårt uppe i Gävle. Det är en arena som vi inte har så goda minnen ifrån de senaste åren, men vi ska försöka spela klokt som vi kan på det här underlaget.

ANNONS

Skador/avstängningar:

- Det gäller att vi inte tråkas ut av deras spel för de är väldigt konsekventa, har samma idé i 90 minuter plus tillägg. Gefle spelar väldigt tätt mellan lagdelarna och försvarar sig ganska lågt. Så tålamod är ett nyckelord.

FotbollDirekt-kommentar: - Från Georgien till Gävle på bara tre dygn. Helsingborgs reseschema är inte att leka med. Men som Pelle Olsson är inne på - när det går bra och ett lag har hittat flytet spelar sådant nästan ingen roll alls. Allt går av bara farten. Med Rasmus Jönsson och Henrik Larsson i högform blir det minst sagt en grannlaga uppgift för Gefle att lösa. Dessutom har Gefle frågetecken för båda sina anfallare, vilket gör att det kort innan matchstart kan bli ett helt annat anfallspar än mot Örgryte senast, vilket också kan försämra hemmalagets chanser rejält.

ANNONS

Mats Jonsson - Daniel Bogefors

Publicerad 2009-07-18 kl 17:43
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto