Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Gefle-IFK Göteborg: Försvarsproblem öppnar för Blåvitt

Gefle har blivit en skräckmotståndare i året allsvenska, men inför hemmamötet med guldjagande IFK Göteborg saknar laget många viktiga pjäser. Däribland truppens bägge vänsterbackar Andreas Dahlén och Jonathan Hellström.

- Det är lite speciellt, men vi har lite olika lösningar, säger tränaren Per Olsson till FotbollDirekt.se.

GEFLE Andreas Dahlén (s), Hans Berggren (s), Yannick Bapupa (s), Jonathan Hellström (s)

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Olof Mård, Omar Jawo - Jonatan Berg, Johannes Ericsson, Yussif Chibsah, Jonas Lantto - Daniel Westlin, Alexander Gerndt.

Håll ögonen på: Yussif Chibsah. Avstängd mot Örebro senast men dessförinnan i riktigt fin form och är en spelare som kan avgöra också mot lag som IFK Göteborg.

GIF-snack: - Bägge våra vänsterbackar är ur spel. Så det är lite speciellt, säger tränaren Per Olsson till FotbollDirekt.se.

- Vi möter ett topplag som är med i guldstriden så vi förväntar oss ett starkt motstånd och en match som vi ser fram emot. Vi gjorde två lite svagare matcher innan uppehållet, även om vi vann den mot Hammarby, så det här känns som en liten nystart.

IFK GÖTEBORG

Skador/avstängningar: Robin Söder (s), Nicklas Carlsson (s), Adam Johansson (s), Petter Björlund (s)

Preliminär startelva: Kim Christensen - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam - Stefan Selakovic, Theodor Elmar Bjarnason, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson - Hannes Stiller - Tobias Hysén.

Håll ögonen på: Hannes Stiller är IFK-publikens nye gunstling. 31-åringen är hänsynslös framför målet. Kan bli en joker i den allsvenska slutspurten.

IFK-snack: - Känslan i laget är bra och vi har inga skador eller sjukdomar utöver de som är borta resten av året. Inte heller några avstängningar som stör. Sedan har vi den största respekt för Gefle, som så här långt gjort en mycket bra säsong, säger assisterande tränaren Teddy Olausson till klubbens officiella hemsida.

Publicerad 2009-09-13 kl 09:06
Annons
Annons
Annons