POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR GEFLE-TRELLEBORG: Gefle-profil slätar över Trelleborgs kris

Gefle är sensationellt i toppen och nu väntar ett Trelleborg i haveriläge:
- Men herregud, det har gått tre omgångar, ge det fyra omgångar till och Trelleborg kan vara topp-tre, säger Gefles Mattias Hugosson.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Marcus Hansson, Pär Asp - James Frempong, Yussif Chibsah, Zakariah Abdulai, Jonas Lantto - Dragan Kapcevic, Jakob Orlov.

Skador/avstängningar: Hjalmar Öhagen, Daniel Leino, Erik Törnros, Mikael Dahlberg, Olof Mård.

Han är formstarkast: Jonas Lantto. Två kliniska avslutningar senast mot Örebro som blev skillnaden mellan noll och tre poäng. Med två defensiva innermittfältare är det mycket upp till Lantto och James Frempong på kanterna att skapa framåt i Gefle.

Citat från Gefle:
- Trelleborg är ett bra fotbollslag som ligger dåligt till i tabellen, säger Mattias Hugosson till FotbollDirekt.se.

- Det är för tidigt att tala om kris för dem. Men herregud, det har gått tre omgångar, ge det fyra omgångar till och de kan vara topp-tre. Det var väl bara MFF som var bättre på höstsäsongen i fjol och de har ju ett nästan intakt lag sen förra året.

- Trelleborg är ett tufft och jobbigt lag att möta. De är lite som vi, djupledsstarka och kan ställa om snabbt på Jensen därframme. De är bra på fasta situationer också, har folk som kan serva in bollar och många som är starka i luften. Där får vi se upp.

- Jag kan till viss del förstå att folk är lite överraskade över vår fina start. Vi var på kvalplats i fjol och har fått in en back från BP, annars är det samma lag.

- Men vi fick in en grym känsla i höstas, med en fin avslutning på allsvenskan och så det lyckade kvalet på det. Vi har pratat om att vi ska ta med oss den känslan in i den här säsongen och det har vi lyckats göra.

- Sedan är det ju en fördel med kontinuitet, det är få tränare förunnat att få behålla laget som vi har gjort. Det är en trygghet.

TRELLEBORG

Preliminär startelva: Fredrik Persson - Dennis Melander, Thommie Persson, Tuomo Turunen, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Magnus Andersson, Ibrahim Koroma, Marcus Pode, Erdin Demir - Fredrik Jensen.

Skador/avstängningar: Kristian Haynes, Viktor Noring (osäker).

Han är formstarkast: Marcus Pode. Har visat att han är den i Trelleborg som är bäst skickad att fylla luckan efter Andreas Drugge. Samarbetet med Fredrik Jensen på topp såg lovande ut senast mot Norrköping, trots den hårda förlusten.

Citat från Trelleborg:

– Det vände mot Gefle i fjol. Gör vi en bra prestation kan det göra det nu också, säger TFF-tränaren Tom Prahl till Trelleborgs allehanda.

– Gefle är ett bra lag men vi har goda bilder därifrån, säger mittfältaren Mattias Adelstam, och fortsätter:

- Det blev ett mål och en assist där uppe för mig ifjol. Jag ska vara en av de poänggörande spelarna. Jag hoppas jag gör min första poäng i i dag.

– Man kan inte tro att det ska gå tio, tolv omgångar. Det är viktigt att det här vänder nu direkt. Förra matchen var ett steg i rätt riktning. Nu ska vi bara göra det ännu bättre, vi ska sätta dit de chanserna vi får.

Publicerad 2011-04-21 kl 11:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå