POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR GÖTEBORG-KALMAR: "Göteborg mycket bättre än tabellen visar"

AIK förvärrade IFK Göteborgs kris senast. I dag kan en Kalmar-seger bli slutet för hårt utsatte Blåvitt-tränaren Jonas Olsson.

GÖTEBORG:

Preliminär startelva: Marcus Sandberg - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson - Jakob Johansson, Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Andreas Drugge, Elmar Bjarnason - Tobias Hysén.

Skador/avstängningar: Adam Johansson, Mikael Dyrestam, Andreas Drugge (osäker).

Håll ögonen på: Elmar Bjarnason. Kan få spela mer centralt i dag beroende på om Andreas Drugge spelar eller ej. Där trivs han bäst också. Gjorde en godkänd match sist mot AIK men har fortfarande en del att bevisa.

Citat från IFK Göteborg:

- Det var hektiskt för ett par år sedan också då vi vann SM-guld, fast då på ett annat sätt. Jag ser det som en nyttig erfarenhet och har bland annat lärt mig att jag skall uttrycka mig tydligare, säger Jonas Olsson som kommentar till öppningen på säsongen till GP.

Spelar Drugge?
- Vi får se hur han känner sig under måndagen. Fast från det att det var 99 procent klart att han var borta är det givetvis positivt.

- Det är tjusningen med fotboll, ibland går det inte bra, ibland går det som tåget. Man måste lära sig att det går inte alltid spikrakt uppåt, säger Sebastian Eriksson till Sportsday.

KALMAR FF:

Preliminär startelva: Etrit Berisha - Mattias Johansson, Markus Thorbjörnsson, Tobias Carlsson, Stefan Larsson - Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Erik Israelsson, Daniel Sobralense - Ricardo Santos, Daniel Mendes.

Skador/avstängningar: Emin Nouri, Petter Wastå, Alban Dragusha.

Håll ögonen på: Daniel Sobralense. Gjorde mål senast mot Elfsborg - avgjorde matchen. Har han hittat den offensiva målformen nu så blir han otroligt viktig för Kalmar som möter ett skärrat Göteborg på bortaplan.

Citat Kalmar FF:

- Det är en match som alla andra, säger Kalmars lagledare Ola Ragnarson till FotbollDirekt.se.

- Sedan kan man överdriva saker och måla upp betydelser, men för oss är det inget speciellt. Men för oss handlar det inte om att skicka ner Göteborg i någon djupare kris. Vi bryr oss inte om hur IFK Göteborg hanterar sin situation. Vi ska försöka vinna, och det tror jag vi gör också.

- Det är förrädiskt att titta på tabellen. IFK Göteborg är ett mycket, mycket, mycket bättre lag än vad tabellen visar. Vi vet vad Göteborg kan. Och de har en av Sveriges absolut bästa forwards där framme. Behöver väl inte namnge honom. Vi ska se till att skära av passningsvägarna till honom och se till att han inte kommer med så mycket i spelet.

- Det brukar alltid bli bra matcher oss emellan, det går tillbaka ända till 70-talet. Sedan har vi haft det tufft mot Blåvitt de sista åren (två vinster och åtta förluster på tio senaste), men det har ofta varit hårda matcher med små marginaler. Vi hade lika gärna kunnat vinna i flera av de matcher vi förlorat.

Publicerad 2011-04-25 kl 13:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå