POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Göteborg-Malmö: Då storklubbar - Nu talangfabriker

IFK Göteborg och Malmö FF är två av Sveriges bästa klubbar genom tiderna. Nu för lagen dessutom en intensiv kamp om vilken klubb som kan ta fram de bästa talangerna. På måndagskvällen avgörs vilken talangfabrik som är starkast för tillfället.

- Vi har de bästa talangerna, säger IFK Göteborgs assisterande tränare Teddy Olausson, till FotbollDirekt.se

IFK GÖTEBORG

Skador/avstängningar: Thomas Olsson (s), Petter Björlund (s), Wlliam Atashkade (s)

Preliminär startelva: Kim Christensen - Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Gustav Svensson - Stefan Selakovic, Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson, Robin Söder - Tobias Hysén.

Håll ögonen på: Tobias Hysén. Leder skytteligan med stor marginal efter sina åtta mål. Avgjorde derbyt mot Gais senast genom ett vackert mål. Med den vansinniga form Hysén visat upp under vårkanten är det inte helt omöjligt att Hysén försvinner till en större liga, för andra gången i karriären.

IFK-snack: - Mötet mot MFF är egentligen bara en match i raden. Det är en allsvensk match, men med lite mer känslor, säger Olausson till FotbollDirekt.se

- Vi kommer fortsätta som vi har gjort, det har ju gått bra och vi leder allsvenskan. Viktigt är att vi behåller farten i vårt anfallsspel och tar mycket löpningar. Nyckeln blir kantspelet för oss men vi måste även vara noggranna i vårt försvarsspel.

MALMÖ FF

Skador/avstängningar: Miljan Mutavdzic (s), Rick Kruys (s), David Durmaz (s), Jeffrey Aubynn (s)

Preliminär startelva:
Jonas Sandqvist - Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Ricardinho - Guillermo Molins, Daniel Andersson, Robert Åhman-Persson, Daniel Larsson - Labinot Harbuzi – Wilton Figueiredo

Håll ögonen på: Daniel Larsson. Malmös speedkula löper stora hål i motståndarnas försvar och skapar stora ytor åt sina lagkamrater. Bland de bättre spelarna i himmelsblått mot Örebro senast. Är ingen utpräglad målskyttm, vilket han visade mot ÖSK då han missade några gyllene lägen. Kanske kommer målen mot IFK, det behöver MFF.

MFF-snack:
- Vi har haft 150 målchanser på tio matcher, men målskörden har inte motsvarat det. Rätt vad det är, så kommer det lossna och om vi fortsätter att skapa målchanser, förhoppningsvis mot Göteborg. Spelarna har ett gott självförtroende i vårt sätt att spela och vi har i stort sätt varit spelförande i samtliga matcher förutom mot Elfsborg, säger MFF:s assisterande tränare Hans Gren till FotbollDirekt.se

- Det är två storlag på sina sätt som möts. IFK har gått bra och leder serien. Det ska bli mycket intressant att få möta favoriterna. Tanken är ändå att vi ska spela vårt spel på bortaplan och framför allt utnyttja våra chanser.

Publicerad 2009-05-25 kl 09:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå