Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HÄCKEN-TFF: ''Skiter i hur spelet ser ut''

Inför Häcken-Trelleborg på Rambergsvallen:

Häcken har motsvarat förväntningarna - utan att imponera spelmässigt. Men Häckens sportchef njuter och har inga problem med att skönhetspoängen uteblir för haussade Häcken.

HÄCKEN

Skador/avstängda: David Marek (s), Peter Nyström (s).

Preliminär startelva:
Christoffer Källqvist – Johan Lind, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Daniel Forsell – Jonas Bjurström, Dominic Chatto – Jonas Henriksson, John Chibuike, Paulinho – Mathias Ranegie.

Håll ögonen på:
Jonas Henriksson. Härlig tempospelare. Kommer alltid i full fart och gör det trots att han hunnit fylla 32. Men det är långt ifrån endimensionell spelare med bara ett läge. Henrikssons speluppfattning har stor betydelse för Häcken liksom hans precisa inlägg.

Häcken-snack:

- Vi har bara haft bra träningar och så är vi lyckligt lottade som inte har så många skador. Att vi kanske inte spelat så bra det skiter jag i så länge vi vinner, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

- Det är jätteroligt att det börjat så bra. Det är alltid alltid värdefullt med poäng. Det går inte att säga något annat och vi har sex poäng på banken så här långt.

- Trelleborg är livsfarligt. Alltid underskattade - men inte av oss. Trelleborg har så många bra spelare. En sådan som Mattias Adelstam är livsfarlig. Nä, vi får akta oss.

TRELLEBORG
Skador/avstängningar: Viktor Noring (s), Yousef Fakhro (s).

Preliminär startelva:
Fredrik Persson – Dennis Melander, Peter Abelsson, Thommie Persson, Max Fuxberg - Joakim Nilsson – Kristian Haynes – Andreas Drugge – Marcus Pode, Mattias Adelstam – Fredrik Jensen.

Håll ögonen på:
Kristian Haynes. En av få spelare i Trelleborg som kan bryta mönstret. Haynes teknik och överhuvudtaget spelintelligens har stor betydelse för Trelleborg.

Trelleborg-snack:
- Det kommer att bli en mycket svår match, dock på vad jag har hört en riktigt bra matta. Jag har inte besegrat Häcken någon gång, det blev ju en knapp förlust och ett oavgjort resultat förra året i två väldigt jämna matcher, säger Tom Prahl till trelleborgsff.se

- Häcken har gjort det fantastiskt bra och har faktiskt tio raka segrar om man räknar in försäsongen också. Därför är det på tiden att någon knäpper dem på näsan och det tycker jag att vi har en bra möjlighet att göra om vi gör en stark insats.

FD-kommentar:
- Häcken favorit här. Logiskt med tanke på segrarna mot både Djurgården och inte minst IFK Göteborg. Nu har inte Häcken spelmässigt imponerat, det är ett enklare spel så här långt än förra säsongen – men det har sannolikt mest med skador och dåliga planer att göra. Trelleborg har startat helt okej med oavgjorda resultat mot både Halmstad och Kalmar.

- Häcken har alltså inte imponerat spelmässigt, trots två bra segrar. Å andra sidan, hur många konkurrenter har imponerat så här långt? Men effektiviten finns där och är det kanske viktigaste om Häcken ska kunna bli ett medaljlag den här säsongen. Titta på AIK förra säsongen och deras spelsätt som gav så många uddamålssegrar.

- Trelleborg har chans på toppen. Det har tränare Tom Prahl sagt. Och visst ser TFF stabila ut och om Prahl själv även framöver visar mod med i sin coachning som när han senast lyckades förändra matchbilden genom att i andra halvlek plötsligt flytta Andreas Drugge som innermittfältare. TFF har inte bredden och är i stort begränsad till en startelva, därför så mycket vikigare att våga experimentera fullt ut med det som finns. Prahl hoppades på toppen redan förra säsongen - det kan mycket väl vara dags nu. TFF kan mycket väl hota Häcken.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-30 kl 15:49
Annons
Annons
Annons