Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Halmstad BK - Helsingborgs IF: Oberäkneligt Halmstad oroar Helsingborg

Helsingborg ångar på i allsvenskan. Halmstad BK förlorade stort mot Gefle. Trots detta tror inte HIF:s tränare Bosse Nilsson på en enkel match. Halmstad är ''lurigt'' att möta, hävdar han.

- Halmstad är ett av de lurigaste lagen att möta och har alltid varit en svår motståndare för oss i Helsingborg. Vi måste se upp för deras fasta situationer men än viktigare är att vi måste få igång vårt eget spel och fortsätta det fina passningsspel vi har haft i de senaste matcherna, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson till FotbollDirekt.se inför matchen mot Halmstad BK.

HALMSTAD
Tommy Jönsson, lagkapten: - Vi förlorade ganska stort mot Gefle, men trots det fanns det delar av matchen som var bra, så vi har goda förhoppningar. När det stod 1-0 så började vi spela lite på chans. Det var ingen mening att ligga kvar som vi hade gjort tidigare så vi började chansa, helt enkelt.

Om Helsingborg: - De verkar ha bra form och de var bra senast när vi mötte dem på Olympia. Vi tränar lätt i eftermiddag och då ska vi få våra instruktioner inför matchen. Roman Kienast känner jag ärligt talat inte till särskilt mycket, men Helsingborg är skickliga framåt med Henrik Larsson som gör det lätt för sina medspelare. Det blir en nyckel att få stopp på deras anfallsspel.

Om läget i laget: - Det ser rätt bra ut. Magnus Arvidsson är borta och ska förhoppningsvis operera menisken i veckan, men annars är vi helt intakta.

Preliminär startelva Halmstad BK Magnus Bahne - Mikael Rosén, Andreas Johansson, Tommy Jönsson, Per Johansson - Jesper Westerberg, Anel Raskaj, Sebastian Johansson, Michael Görlitz - Anselmo, Ajsel Kujovic

HELSINGBORG

Bosse Nilsson, tränare: - Vi hade betydligt mer boll och mer kraftigt spelövertag än vad resultat senast visade. Men ibland vinner man bara med ett mål och det räcker ju det också.

Om Halmstad: - Halmstad är ett av de lurigaste lagen att möta och har alltid varit en svår motståndare för oss i Helsingborg. Vi måste se upp för deras fasta situationer men än viktigare är att vi måste få igång vårt eget spel och fortsätta det fina passningsspel vi har haft i de senaste matcherna.
Om läget i laget: - Adama Tambura är avstängd men vi får samtidigt tillbaka både Christoffer Andersson och Isaac Chansa. Givetvis tappar vi de egenskaper som Tambura har men vi får samtidigt tillbaka de egenskaper som Andersson och Chansa har.

FD-kommentar: - Det rann iväg mot slutet när Gefle vann stort mot Halmstad. HBK prioriterade helt enkelt inte försvarsspelet när de hamnade i underläge. Helsingborg har imponerat på senaste tiden och det blir spännande att se Roman Kienast i anfallet. Med honom och Henrik Larsson har HIF allsvenskans kanske mest meriterade anfallspar.

Bekräftad startelva Helsingborgs IF Startelvan: Daniel Andersson - Joel Ekstrand, Hannu Patronen, Marcus Nilsson, Christoffer Andersson - René Makondele, Marcus Lantz, Andreas Landgren, Isaac Chansa - Henrik Larsson, Roman Kienast.

Publicerad 2008-08-11 kl 11:03
Annons
Annons
Annons