Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR HALMSTAD-NORRKÖPING: "Frusterande att det behövs två mål för att vinna"

Allsvenskan

Bara en gång i år har Halmstad gjort fler än ett mål i en match. HBK:s Marcus Olsson känner frustration över den skrala målproduktionen:
-Nu gör vi ju mål, men ofta bara ett och det kan kännas frustrerande.

HALMSTAD

Preliminär startelva:
Karl-Johan Johnsson - Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Markus Gustafsson, Kujtim Bala - Michael Görlitz, Anel Raskaj, Kristoffer Thydell, Marcus Olsson - Joe Sise, Joel Johansson.

Skador/avstängningar:
Johnny Lundberg, Ardian Rexhepi (s) Christian Järdler (a)

Han är formstarkast:
Karl-Johan Johnsson. Startade säsongen som klart andraval bakom Nauzet Perez. Men spanjoren straffade ut sig själv - och Johnsson har tagit chansen. Halmstad må vara fastfrusna i tabellbotten, men ingen skugga ska falla på Johnsson. Senast mot Gais räddade han sitt lag undan en långt större förslust.
ANNONS

Värt att notera: Michael Svensson finns för första gången med Halmstads matchtrupp. Kanske kommer den efterlängtade comebacken idag?

Halmstad-citat:

- Varenda match nu är en sexpoängsmatch, säger Halmstads Marcus Olsson till FotbollDirekt.se.

- Så länge det är teoretiskt möjligt att klara oss kvar så kommer vi att ge allt. Vi tänker bara på nästa match för det är ett jävla arbete som krävs om vi ska klara det här.

- Vi har varit med bra i många matcher och mot bra lag också, som Elfsborg till exempel, där var vi jävligt bra. Norrköping hemma nu känns som en bra match för att ta tre poäng i. Alltså, de är ett bra lag, men det finns svårare matcher.

- Och nu gör vi ju mål också, men ofta bara ett och det kan kännas frustrerande, att det ibland känns som att vi måste göra två mål för att vinna. Vi borde kunna ha tagit en och annan 1-0-seger också.

ANNONS

- Men jag tror att det kommer, vi har bränt mycket lägen, men vi kommer iallafall till lägen och vi fyller på med mer folk i anfallen nu än tidigare.

- Jag har inte sett Norrköping så mycket men när vi mötte dem i våras märkte vi att det är ett bra lag. De spelar mycket via Astrit på mitten, men har också anfallare som löper hela tiden som de kan ställa om långt på.

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan - Martin Smedberg-Dalence, Anders Whass, Anders Wikström, Mathias Florén - Armin Tankovic, Astrit Ajdarevic, Petru Racu - Shpetim Hasani, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Christopher Telo.

Skador/avstängningar: Bobbie Friberg da Cruz, Imad Khalili (s), Astrit Ajdarevic, Anders Wikström samt Anders Whass (osäkra) David Wiklander (a).

Han är formstarkast:
Astrit Ajdarevic. Ska testas inför matchen, om hans fot inte håller är det ett jätteavbräck för Norrköping - Ajdarevic var i vanlig ordning kreativ och dessutom målskytt senast mot Trelleborg.

ANNONS

Norrköping-citat:

Norrköpingsmanagern Janne Andersson kommer "hem" till Örjans vall idag:

- Det är klart att det känns lite märkligt. Jag har haft 21 trevliga år på Örjans Vall, med många framgångar, och jag känner många som fortfarande jobbar där, säger Andersson till NT.

- Så här före matchen känns det som en väldigt speciell match, men när det startar är den som vilken annan match som helst. Tre poäng står på spel och vi ska göra allt för att ta dem.

- Säsongen har varit riktigt jobbig, men de har absolut inte varit så dåliga som tabellen visar. De har presterat tillräckligt bra för att ta fler än sju poäng, men har haft mycket oflyt. Kvalitén finns i laget.

- Det kommer att bli en tuff match, precis som vanligt. Vi kommer att få jobba hårt och det gäller att vi, också i den här matchen, visar samma attityd och inställning som vi visat även när det gått tungt. Vi är ju också verkligen i poängbehov.

ANNONS
Publicerad 2011-08-07 kl 10:53
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto