POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR: Hammarby-Kalmar: Ologisk prestigematch på Söderstadion

Inför Hammarby - Kalmar FF
Av någon anledning har Hammarby och Kalmar FF blivit antagonister och det spirar alltid mycket prestige kring mötena. Haris Laitinen försöker förklara varför det har blivit så.

- För två-tre år sedan spelade inte Kalmar speciellt attraktivt medan vi gjorde det. Trots det lyckades vi inte slå dem. Vi klagade väl lite och då piskade media på det. Sedan slog vi dem förra säsongen så nu har det svalnat lite. I år har vi förlorat med 1-0 två gånger när de gjort mål i sista minuten, säger Laitinen till FotbollDirekt.se.

Hammarby

Haris Laitinen, mittfältare:
- Vi har inte snackat om revansch sedan förra matchen utan det har mer varit vad vi ska tänka på inför den här matchen. Det psykologiska kommer kanske på matchdagen.

Om Kalmar FF:
- Nu spelar de riktigt roligt och är ett bra lag. De har utvecklat sitt anfallsspel mycket.

Om läget i laget:
Mikkel Jensen är avstängd. Klebèr Saarenpää är fortfarande inte spelklar. Carlos Gaete är tillgänglig igen.

Preliminär startelva, Hammarby:
Kristoffer Björklund - David Johansson, Suleyman Sleyman, José Monteiro, David Johansson - Erkan Zengin, Louay Chanko, Fredrik Söderström, Haris Laitinen - Charlie Davies, Nathan Paulse

Kalmar FF

Lasse Johansson, mittfältare:
- Frågan är främst om det blir 4-5-1 eller 4-4-2, men hur det än blir med den saken tror jag att vi har ytterst god chans att vinna den här matchen, säger han till Östran.

Om Hammarby:
- Både sportsligt och mentalt så har vi ett övertag på Hammarby och nu har de dessutom tappat Petter Andersson. Tidigare var han det enda hotet mot oss när vi mött Hammarby, så på pappret ska de i så fall vara ännu svagare.

Om läget i laget:
Henrik Rydström och Rasmus Elm är avstängda. Tobias Carlsson är fortfarande skadad.

Preliminär startelva:
Petter Wastå - Arthur Sorin, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Emin Nouri - Viktor Elm, Lasse Johansson, Jimmie Augustsson - Patrik Ingelsten, David Elm, Daniel Sobralense

FD-kommentar:
- Visst har Kalmar FF ett övertag på Hammarby, men samtidigt har hemmalaget ställt till det för smålänningarna förr. Så sent som förra sommaren var Hammarby numret större än smålänningarna och vann på Söderstadion. Tränaren Tony Gustavsson lär också pumpa in en hel del revanschtankar i huvudet på sina spelare.

Kalmar FF fortsätter att imponera och kör över lag efter lag. Här får de klara sig utan den mycket viktiga mittfältsduon Henrik Rydström och Rasmus Elm. Givetvis är det två tunga avbräck. Däremot får de tillbaka mycket trygghet när Petter Wastå ställer sig mellan stolparna igen.

Publicerad 2008-09-14 kl 09:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå