POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR HBK-Gefle: ”Får inte ge Gefle chansen”

Halmstad tar på onsdag emot Gefle som ställt till det för många på bortaplan. Tvärtemot i fjol är Gefle svårbesegrade borta. Det har ännu bara blivit en förlust i år. Halmstads assisterande tränare hissar varningsflagg för motståndarnas starka omställningar.

- Gefle är starka på omställningar. Jag tror att vi kommer att bli bollförande och då gäller det att inte slarva och tappa boll för då ger vi dem chansen att ställa om, säger Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.se.

Halmstad BK – Gefle IF
HALMSTAD

Skador/avstängningar: Joe Sise (s)

Preliminär startelva: Magnus Bahne – Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Christian Järdler – Tim Sparv, Andreas Johansson – Anel Raskaj, Anselmo, Michael Görlitz – Emir Kujovic

Håll ögonen på: Andreas Johansson. Stark i defensiven och en farlig målskytt. En mycket viktig balansspelare i Halmstad. Har redan gjort tre mål i år.

HBK-snack: - Vi kom fel in i matchen mot Elfsborg senast. Vi hade tre skador under första kvarten. Elfsborg gjorde två av målen när vi hade spelare som låg utanför planen i smärtor. Så det var oturligt. Men så mötte vi ett bra lag också, säger assisterande tränaren Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.se.

- Det blir tvärtom från matchen mot Elfsborg. De var oerhört offensiva och så tror jag inte Gefle kommer att spela. De kommer spela defensivt och har ett starkt och bra organiserat försvar.

- Tim Sparv är tillbaka och han har varit jätteviktig. Vi har fått en bra balans med honom och Andreas Johansson i de defensiva rollerna. Han har bidragit till vår vändning efter den svaga inledningen. Han har ännu inte varit med och förlorat med laget.

GEFLE

Skador/avstängningar: inga.

Preliminär startelva: Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Omar Jawo, Daniel Theorin, Andreas Dahlén – Jonatan Berg, Johannes Ericsson, Yussif Chibsah, Jonas Lantto – Amadou Jawo, Hans Berggren

Håll ögonen på: Amadou Jawo. Gjorde ett klassmål senast och är på väg att redan nu tangera fjolårets målskörd. 24-åringen har tagit ett stort kliv i utvecklingen och hittat ett starkt samarbete med rutinerade Hasse Berggren.

Gefle-snack: - Vi är svåra att besegra och vi har haft chans att vinna i alla matcher utom den mot Göteborg borta. Så visst har vi fått en bra start på serien, säger GIF-tränaren Pelle Olsson till klubbens webbsida.

- HBK är säkert väldigt fokuserade efter 0-4-förlusten mot Elfsborg senast. Före serien hade jag HBK som en outsider i toppstriden.

Publicerad 2009-05-20 kl 10:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå