POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR HELSINGBORG - HAMMARBY: Bajen saknar superduon

Hammarby är vana vid att göra ändringar i laget. Men den här gången saknas både de centrala mittfältarna - när de behövs som mest. Louay Chanko är avstängd och Petter Andersson är på väg till Holland.

- Chanko har spelat så bra kontninuerligt med en väldigt hög lägstanivå. Det ska bli intressant att se hur det går utan honom. Men med Petter Andersson borta har vi hela centrala mittfältet borta, det blir en ny utmaning för oss. Det finns ju en smärtgräns för vad vi tål, speciellt i en sådan här viktig match, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson till FotbollDirekt.se.

HELSINGBORG

Peter Gerhardsson, assisterande tränare: - Det är ny match nu och det är bara skönt att det sätter igång igen. De tre förlusterna ligger bakom oss och vi har agerat ut dem. Vi får en bra möjlighet att visa oss själva att vi hör till topplagen.

Om Hammarby: - Hammarby är som oss, de vill ha mycket bollinnehav och vill kunna manövrera motståndarna. De är inget lag som backar hem vilket gör att de kan bjuda till lite mer - så det finns läge för omställningar. Och det passar oss bra. Charlie Davies måste vi hålla koll på i djupledsspelet. Men deras prestationer har varierat och nu måste de göra förändringar med Chanko avstängd och Petter Andersson lämnar ju kanske.

Om läget i laget: - Vi får tillbaka Marcus Lantz, Olafur Skulason och Erik Wahlstedt och det är starka besked. Fredrik Svanbäck är inte tillbaka än och Isaac Chansa är fortfarande skadad.

Preliminär startelva: Kristoffer Björklund - Emil Johansson, Suley Suelyman, Christian Traoré, David Johansson - Fredrik Söderström, Mikkel Jensen, Haris Laitinen, Erkan Zengin - Charlie Davies, Nathan Paulsen
HAMMARBY

Tony Gustavsson, tränare: - Det blir en väldigt inspirerande match. Vi har varit i en liten formsvacka tycker jag - men mot AIK visade vi att vi är tillbaka. Vi var pigga igen och kontrollerade den andra halvleken. Vår lägstanivå har varit väldigt hög, så därför är vi fortfarande obesegrade seda uppehållet.

Om Helsingborg: - De är skickliga på att aktivera sina forwards tidig i uppspelet, och sedan hota i djupled. Deras akilleshäl har varit att de inte har varit tillräckligt balanserade i försvaret och anfallet, och släpper till en hel del bakåt. Men nu har de fått tillbaka Lantz och Skulason som säkrar upp i mitten.

Om läget i laget: - Chanko är ju avstängd och jag har inte Petter Andersson till mitt förfogande, så det blir en ny utmaning för oss. Sebastian Castro-Tello är förkyld och Carlos Gaete kör fortfarande rehabträning.

Preliminär startelva: Daniel Andersson - Erik Wahlstedt, Hannu Patronen, Marcus Nilsson, Adama Tamboura - René Makondele, Marcus Lantz, Olafur Skulason, Christoffer Andersson - Roman Kienast, Henrik Larsson

FD:s kommentar: - Båda lagen spelar mycket genom sina mittfältare. Men med Petter Andersson och Louay Chanko borta tappar Bajen två väldigt viktiga nyckelspelare. Och med övriga skador lär Tony Gustavsson få huvudvärk när han ska ta ut mittfältet.

- Mittfältet blir en match i matchen - där Helsingborg på förhand har fördel. Både Marcus Lantz och Olafur Skulason är tillbaka och blir väldigt viktiga för skåningarnas möjligheter till störst bollinnehav.

Publicerad 2008-09-01 kl 11:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå