Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HELSINGBORG-BP: "Ingen målkris i HIF efter Henke Larsson"

INFÖR HELSINGBORG-BP:

Helsingborg i premiär mot hårdsatsande Brommapojkarna. HIF i första matchen utan Henke Larsson. Superstjärnans pension tros ha förstört Helsingborgs toppchanser – ett resonemang som irriterar skåningarna.

- Man resonerar som en galen ko om man tror att vårt anfallsspel inte är något efter att Henke slutat, säger Helsingborgs assisterande tränare Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

- I stället gäller det att se och förstå så mycket han har gett våra spelare så länge han höll på. Men vi har fortfarande ett bra anfallsspel och jag hoppas att det är slutpratat om Henke nu. Det var fantastiskt att han kom tillbaka och avslutade karriären men vi måste gå vidare och det har vi gjort.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar:
Erik Wahlstedt, Samuel Aziz.

Preliminär startelva: Pär Hansson - Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, René Makondele.

Håll ögonen på:
Rasmus Jönsson. Så begåvad. Ser inte ut som ett tekniskt underverk men oj så mycket han har i sig och så rätt han hela tiden kommer i målsituationer. Frågan är hur mycket starkare han blivit under vintern? För det behöver han bli för att få det stora genombrott alla tror han har i sig.

Kalmar-snack:
- BP är ett välspelande lag. Svår match. Vi vann varsin match i fjol, säger Helsingborgs assisterande tränare Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

- Men vi är framme och där vi formmässigt vill vara. Bra att vi fick matchen mot Brann. Oftast är det bara några få spelare som är bra men här fick vi många fler svar. Ett bra innermittfält och så fungerade kantspelet lika bra, liksom våra två mittbackar.

BROMMAPOJKARNA

Skador/avstängningar:
Kim Odelius, Elliot Lindberg, Mauricio Albornoz.

Preliminär startelva:
Kristoffer Nordfeldt - Tim Björkström, Pontus Segerström, Pär Asp, Ted Fontér - Imad Chaddeh, Gabriel Petrovic - Babis Stefanidis, Andreas Eriksson, Olof Guterstam - Pablo Pinones-Arce.

Håll ögonen på:
Olof Guterstam som yttermittfältare. Den tidigare anfallaren får prova på en en högst oväntad roll. I en position som kräver fart ska det bli spännande att se Guterstam som kanske inte är mest känd för farten i sitt spel. Men Guterstam är duktig på att suga åt sig bollen och smart i sitt sätt och kan överraska.

BP-snack:
- Vi har haft många borta och det finns en viss osäkerhet. Men samtidigt så känns det som att vi är på gång, säger Ola Danhard till FotbollDirekt.se.
- Helsingborg är lite lurig premiär. Vet inte så mycket om HIF så här långt. Förra säsongen vann vi dessutom med 1-0 på Olympia medan vi blev utklassade hemma med 3-0.

FotbollDirekt-kommentar: 

- Helsingborg ser ut som favorit. HIF har på sätt och vis haft en överraskande bra försäsong. Har varit svårt att veta vad vi ska vänta oss men tvärt emot vad många trott så gör HIF inte färre mål så här långt utan Henke Larsson. Makondele, Sundin och Rasmus Jönsson har tillsammans kapacitet att ta Helsingborg högre än åttondeplatsen i fjol. Glappet i laget har istället funnits försvarsmässigt under försäsongen men sett allt bättre ut. 2-1 mot starkt motstånd som Brann i premiären säger en hel del.

- BP har haft en ryckig försäsong. Skadeproblem har gett ojämna vintermånader. Förlust mot Hammarby, å andra sidan seger mot Djurgården. Att BP genrepsvann mot Valsta Syrianska säger egentligen ingenting. Viss oro för att storvärvningen Pontus Segerström gått skadad och först på slutet närmat sig matchform - ett osäkerhetsmoment, precis som Olof Guterstam som yttermittfältare. Totalt sett ett spännande lag som långt ifrån kommer att åka ur, men som har en bit till att vara i fas.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-14 kl 11:54
Annons
Annons
Annons