Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HIF-HBK: Halmstad tror på skräll

Seger sist efter en tung period. Halmstads tränare Lasse Jacobsson erkänner att förlusterna satte sig på spelarnas huvuden. Men nu vågar han tror på skräll mot Helsingborg.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar: May Mahlangu (s), Erik Sundin (s), Hannu Patronen (s).

Preliminär laguppställning:
Pär Hansson - Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, René Makondele.

Håll ögonen på: René Makondele. Tekniske Makondele har fått bra med speltid på slutet. Lär ersätta skadade Erik Sundin för att laget inte ska tappa i snabbhet på topp. Kan vara lite upp och ned, men verkar vara inne i en bra period just nu.

Helsingborg-snack:
- Vi är nöjda med våren, men vi vill avsluta snyggt och vinna på Olympia. Det hade varit skönt att gå in i uppehållet med ett positivt resultat, säger HIF:s manager Conny Karlsson i ett pressmeddelande.

- Det är alltid skönt att få spela match snabbt inpå en förlust. Nu vann vi dessutom och vi har en positiv känsla inför våravslutningen.

- Halmstad är ett lag som verkar till slut fått ordning på sitt spel. De har fått tillbaka lite spelare som nu är friska och krya.

- Jag tror inte deras spel är annorlunda nu än tidigare i vår, men skillnaden kan vara spetskvalitén. De har många individuellt skickliga spelare som börjat leverera på sistone.

HALMSTAD Tomas Zvirgzdauskas (s).

Skador/avstängningar:

Preliminär laguppställning: Robin Malmkvist - Ryan Miller, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Christian Järdler - Mikael Rosén, Anel Raskaj - Emil Salomonsson, Anselmo, Michael Görlitz - Marcus Olsson.

Håll ögonen på:
Anselmo. Brassen har blommat ut efter sina skadebekymmer. De två målen mot Djurgården senast gav hyllningar ifrån lagkamraterna. Med sin kyla i avsluten han han bli ett störningsmoment för Helsingborgs täta defensiv.

HBK-snack:

- Anselmo är i oerhört god form. ifjol var han inte i närheten av det. Han är frisk och kry nu så det är bra, säger tränare Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.se.

- Det var skönt med en seger senast mot Djurgården. Vi hade tre uddamålsförluster på en vecka där det var långa resor till bortamatcherna. Det satte sig mentalt och är jobbigt att förlora med så tätt mellan matcherna.

- Vi ska kunna störa dem. Vi har varit med bra med i matcher på naturgräs. Sen har vi inte varit lika bra med när vi spelat på konstgräs.

- Helsingborg är ett bra balanserat lag defensivt, de har haft ett bra presspel som gjort att de kommit till bra lägen. Sedan kanske de inte har ett lika starkt anfallspel som ifjol, men de är som sagt bättre balanserade.

Publicerad 2010-05-21 kl 16:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons