Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

INFÖR HIF-KALMAR: Rydström: ''Större skräll om vi tar poäng än Mjällby av Malmö''

Allsvenskan

Henrik Rydström lutar åt att Helsingborg sensationellt blir svenska mästare. Kalmar-stjärnan ser det som en större skräll om Kalmar luggar Helsingborg på en poäng än om Mjällby skulle göra det mot Malmö.

- Ja, det är en större skräll. Det är troligare att Mjällby tar poäng av Malmö än att vi gör det mot Helsingborg, säger avstängde Kalmar-profilen Henrik Rydström till FotbollDirekt.se inför mötet med Helsingborg.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar:
Markus Holgersson, Fredrik Liverstam.

Preliminärt lag:
Pär Hansson - Christoffer Andersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman - Rasmus Jönsson, Marcus Lantz, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan - Alexander Gerndt, Erik Sundin.

Håll ögonen på:
Alexander Gerndt. En extrem anfallstyp men med ett brett register. Har en tyngd, fart och psyke som lär göra honom till utlandsproffs under våren.

Annons
HIF-snack:
- I dag känns det inte som om vi skulle ha någon större anspänning gentemot alla andra matcher som vi har spelat, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till HIF:s officiella hemsida.
- Vi har egentligen bara en sak att fokusera på – vinna vår match. Allt annat är utöver vår kontroll.
- Att vi kan göra det till en vanlig fotbollsmatch och inte börja titta på de andra resultaten. Det tror jag är nyckeln för oss. Vi är i bra form, har bra resultat och självförtroende så det är bara att gå ut och spela som de senaste matcherna.

KALMAR FF

Skador/avstängningar:
Robin Östlind (s), Erik Israelsson (s), Stefan Ålander (s), Henrik Rydström (a).

Preliminärt lag:
Etrit Berisha - Emin Nouri, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson - Tobias Eriksson, Johan Bertilsson, Daniel Sobralense - Abiola Dauda, Ricardo Santos, Daniel Mendes.

Annons

Håll ögonen på:
Daniel Mendes. Obehaglig spelare att möta. Snabbheten tillsammans med tekniken gör honom bra dagar till ett helsicke för vilket försvar som helst. Drömmålet som knäckte Malmö är inga tillfälligheter. Är det någon spelare HIF aktar sig lite extra för i kväll så är det Mendes.

Kalmar-snack:
- Ja, det tycker jag. Det är troligare att Mjällby tar poäng av Malmö än att vi gör det mot Helsingborg, säger Kalmars avstängde Henrik Rydström till FotbollDirekt.se på söndagseftermiddagen.
- Dels säger historiken att det borde vara så. Mjällby har vunnit båda matcherna mot Malmö tidigare den här säsongen men också att Mjällbys form känns bättre än vår och att både jag och Erik Isarelsson och Stefan Ålander saknas för oss den här gången.

Hur sannolikt är det att ni klarar av att skrälla mot båda guldfavoriterna inom loppet av bara några veckor?

Annons
- Nej, det är klart. Men å andra sidan passar det oss bra och det är lite grann som gamla Kalmar, alltså det att vi trivs som bäst mot ett annat lag som är favorit och måste vara spelförande.
- Men även om vi saknar spelare i dag så skulle jag inte vilja möta oss. Nanne har förberett oss in i detalj på vad som väntar.
- Men det är klart att det kommer att kännas för oss att sakna tre centrala mittfältare i en sådan här match.
Publicerad 2010-11-07 kl 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto