Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR KALMAR-ELFSBORG: Keene inspirerar Elfsborg

Inför Kalmar-Elfsborg: Obeslutsamhet har präglat Kalmars spel under inledningen av årets allsvenska. Nu söker KFF inspiration från oväntat håll i form av James Keene.

- James Keene står för en beslutsamhet som vi har saknat i de två första matcherna. Vi får helt enkelt inspireras av honom, säger Kalmars Henrik Rydström.
KALMAR
Skador/avstängningar:
Preliminär startelva: Petter Wastå - Emin Nouri, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Stefan Larsson - Henrik Rydström, Tobias Eriksson, Daniel Sobralense - Daniel Mendes, Ricardo Santos, Abiola Dauda.
Håll ögonen på:
Daniel Sobralense. Bäst på plan senast mot Trelleborg. Med sin styrka och finess är han en av allsvenskans mest kreativa spelare. Har ännu inte lyckats hitta målet - mycket är upp till brasilianaren om Kalmars offensiv ska lossna.
Kalmar-snack:
- Vi har varit det spelförande laget i de två inledande matcherna och vi har visat att vi kan vara spelskickliga på en dålig plan. Nu måste vi addera en slags beslutsamhet för att lyckas vinna, säger Henrik Rydström.
- Jag tror att Elfsborg kommer att slå långt mot oss. De har ett helt annat spelsätt mot oss jämfört med andra lag. De vet att vi tycker om att möta lag som bygger sitt spel på kortpassningar.
ELFSBORG
Skador/avstängningar:
Stefan Ishizaki (s), Jari Ilola (s), Martin Andersson (s), Fredrik Berglund (s).
Preliminär startelva:
Ante Covic - Daniel Mobaeck, Anders Wikström, Johan Karlsson, Mathias Florén - Johan Larsson, Daniel Nordmark, Anders Svensson, Emir Bajrami - Amadou Jawo - James Keene.
Håll ögonen på:
Johan Larsson. 19-åringen har fyllt luckan efter skadade Stefan Ishizaki på bästa sätt. Gjorde sina två första allsvenska mål senast mot Halmstad. Trots sin ringa erfarenhet vågar han ta för sig och utmanar ständigt på högerkanten med sin snabbhet.
Elfsborg-snack:
- Vi ska försöka spela det spel som underlaget tillåter. Vi kommer säkert att behöva kompromissa en del, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till FotbollDirekt.se.
- Kalmar borta är en av seriens svåraste matcher. Det finns mycket som är bra med deras spel - de har fina kombinationer, bra rörelse och är farliga i djupet. De är även bra på fasta situationer, det får vi se upp med.
Publicerad 2010-03-27 kl 12:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons