POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MALMÖ-IFK GÖTEBORG: "Pekalski kan spela 90 minuter"

Ett Göteborg på uppgång mot ett Malmö som blev utklassade senast. Men några men fruktar inte Roland Nilsson:
- Elfsborgsmatchen har vi lagt bakom oss.

MALMÖ FF

Preliminär startelva: Dusan Melicharek - Ulrich Vincents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Ricardinho - Jiloan Hamad, Wilton Figuereido, Jeffrey Aubynn, Jimmy Durmaz - Daniel Larsson, Agon Mehmeti.

Skador/avstängningar: Guillermo Molins, Jasmin Sudic, Johan Dahlin, Dusan Melicharek (osäker), Yago Fernandez (a).

Han är formstarkast: Wilton Figueiredo. Har utvecklats och har periodvis redan överglänst sin starka fjolårssäsong. Kommer fram högre i banan nu och ser offensivt ut att kunna bli ett vapen i än större utsträckning än i fjol.

Malmö-citat:
- Det är något speciellt med matcherna mot Göteborg, säger Roland Nilsson till FotbollDirekt.se.
- Det brukar alltid bli tufft mot Göteborg och det blir säkert en härlig inramning med fullsatta läktare.

- Dusan Melicharek har en blödning i vaden och stod över träningen, men det har blivit bättre och vi tror väl att han ska kunna spela. Vi testar här på förmiddagen och tar ett beslut sedan.

- Ivo Pekalski är med i truppen, och det är klart att vi då har bedömt att han ska kunna spela 90 minuter, annars hade vi ju inte tagit med honom. Sedan får man se, det kan alltid visa sig att spelare inte orkar hela matcher, det vet man ju aldrig.

- Göteborg fick en väldigt tung start, hade mycket oflyt och stolpe-ut. Men jag är inte så förvånad över att de vann en match till sist, de måste få marginalerna med sig någon gång. De jobbar som ett lag, ett bra kollektiv och har en Tobias Hysén i bra form som vi får se upp med.

- Elfsborgsmatchen har vi lagt bakom oss. Vi saknade energi i alla lagdelar i den matchen. Vad det beror på? Jag vet inte, det kan ha många orsaker. Helt klart är att man inte kan åka upp till Borås Arena och vara så utan energi, då blir man straffad. Men vi har talat igenom det och alla inser att det är hårt arbete som krävs.

IFK GÖTEBORG

Preliminär startelva: Marcus Sandberg - Erik Lund, Karl Svensson, Ragnar Sigurdsson, Logi Valgardsson - Jakob Johansson, Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Andreas Drugge, Elmar Bjarnason - Tobias Hysén.

Skador/avstängingar: Hjalmar Jonsson, Adam Johansson, Mikael Dyrestam.

Han är formstarkast: Tobias Hysén. Han gör målen ser ut att närma sig formen. Hysén är efter den tunga våren viktigare för Blåvitt än någonsin. Trots seger senast är krisen inte över och Hysén måste fortsätta leverera.

Citat från IFK Göteborg:
- Vi måste vinna en tre-fyra matcher i rad innan vi kan snacka om att det vänt, säger Erik Lund till sportsday.se.
- Samtidigt är det en skön match för oss, vi spelar utan press. Malmö är regerande mästare, men vi åker dit med övertygelsen att vi kan slå dem.

- Det hade varit en jäkla skillnad att åka till Malmö med noll poäng. Och det var betydligt roligare att komma upp till frukosten efter första vinsten...

- De gäller att vi är grymt fokuserade i försvarsarbetet. De har sina fyra framåt, Daniel (Larsson), Agon (Mehmeti), (Jimmy) Durmaz och Jiloan (Hamad), och det är duktiga spelare. Det gäller att ha fokus där, och så att vi försöker spela vårt spel när det är läge.

- När det är läge gäller det att vi verkligen håller i bollen, så vi inte får springa och jaga i 90 minuter. Viktigt att vi orkar ha kvalitén. Kan vi komma förbi deras förstapress, då är de sårbara.

- Människor är förvånansvärt positiva, jäkligt skönt för oss att ha det i ryggen. Jag är inte så ofta på stan, men när man väl träffar folk så får man ofta höra något bra. Jag tror folk ser att vi kämpar i alla fall, att vi försöker ge järnet, och och att vi spelat okej.

Publicerad 2011-05-02 kl 17:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå