POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY-GEFLE: ''Vi kommer inte att sparka Peter Swärdh''

Mjällby har bara tagit tre poäng på sju matcher. 19 insläppta mål och nedflyttningsplats. Men Peter Swärdhs jobb ryker inte.
- Nej, vi tänker inte sparka Peter, det är en för alla, alla för en, lovar sportchefen.

MJÄLLBYMattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Joachim Lantz, Daniel Nilsson - Pavel Zavadil, Patrik Osiako, Tobias Grahn, Daniel Nilsson - David Löfquist, Marcus Ekenberg.

Preliminär startelva:

Laguppställningen i samarbete med BLT.

Skador och avstängningar:
Craig Henderson (s), Daniel Nicklasson (s).

Han är formstarkast: Mattias Asper. Hans lugn och erfarenhet överhuvudtaget. När Mjällby försvarsmässigt börjat hitta rätt på slutet så har målvakten gjort det där lilla extra. Gör sällan bort sig.

Mjällby-citat:
- Men nu känner vi att vi börjar hitta rätt och det framförallt försvarsmässigt. Och dessutom ska man komma i håg att det fortfarande återstår 39 poäng att spela om, säger Mjällbys sportchef Thomas A Borstam till FotbollDirekt.se.

- Vi spelade 0-0 mot Gefle i våras och vi släppte till väldigt lite borta mot Djurgården senast. När det inte fungerar måste man börja bygga bakifrån och det har vi gjort, fortsätter sportchefen.

Hur ser ni på Peter Swärdhs framtid - inte ens Pep Clotet Ruiz satt säkert i en klubb som Halmstad?

- Vi tänker inte sparka Peter. Det kommer vi inte att göra. Inställningen hos oss är - ''En för alla, alla för en''. Den här resan ska fortsätta och det gäller för oss att inte vackla.

Matchen mot Gefle då?

- Vi måste tag tag i matchen på en gång. Det är det viktigaste för oss. Vi måste ta tag i den direkt.
- Vi vet ju att vi är bra hemma och slog för inte så länge sedan ett lag som Örebro. Men det gäller att vi är bra, vi vet ju så bra Gefle kan vara och måste akta oss för deras omställningsspel.


GEFLE
Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theroin, Marcus Hansson, Jens Portin - Jonas Lantto, Suad Gruda, Yussif Chibsah, James Frempong - Mikael Dahlberg - Jakob Orlov.

Preliminär startelva:

Skador och avstängningar: Hjalmar Öhagen (långtidsskadad knä), Daniel Leino (långtidsskadad knä), Pär Asp (knä), Olof Mård (avstängd) , Zakaria Abdullai (avstängd) Eric Larsson (knä).

Han är formstarkast:
Mycket möjligt att det är backen Marcus Hansson. Släppte knappt till någonting mot AIK:s Teteh Bangura, även om denne gjorde ett drömmål. Spelar med stor koncentration och grundstark i hela sitt sätt.


Gefle-citat:

– Vi har mött två topplag i GAIS och AIK som vi höll jämna steg med länge, säger Gefles tränare Pelle Olsson till GD i ett sätt att försvara en del motgångar på slutet.

- Vi åkte på några distansskott mot AIK som sårade oss. Jag tror inte att vi behöver ändra något i vårt spel, utan kommer att köra på som vi alltid gör.
– Jag känner inte alls att vi skulle ha någon dålig form, säger Per Olsson.

Vem är det största hotet i Mjällby?

– Tobias Grahn är en spelare som är mycket involverad i alla situationer. Men vi måste vara koncenterarade på alla håll. Han är inte den enda potentiella matchvinnaren. Mjällby har också lidit av Moestafa-El Kabirs flytt. Han var viktig för dem.

– Mjällby ligger egentligen för lågt ner i tabellen sett till deras spel. Vi kommer att möta ett bra lag även om det har gått lite knackigt för dem just nu, säger Daniel Bernhardsson.

Publicerad 2011-07-23 kl 15:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå