Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY-NORRKÖPING: Fejzullahu gör comeback

Bägge lagen lyckades klamra sig fast på säker mark innan uppehållet. Nu möts de på Strandvallen – där Hollandsproffset Erton Fejzullahu gör comeback.
– Vi får inte släppa in mål, konstaterar Norrköpings assisterande tränare.

MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Robin Cederberg, Joachim Lantz, William Leandersson - Johan Svensson, Tobias Grahn, Daniel Nilsson, Pavel Zavadil - Marcus Ekenberg, Pär Eriksson.

Skador/avstängningar: Patrik Rosengren (a), Patrick Osiako (a), Anton Dahlström (s), Craig Henderson (s).

Han är formstarkast: Pär Eriksson. Innan förlusten mot Gais senast (0-3) sänkte Eriksson Örebro själv på bortaplan med två mål. Har visat sig vara en guldklimp för Mjällby som innan kämpade för sin allsvenska överlevnad - nu kan laget äntligen blicka uppåt, mycket tack vare just Eriksson.

Citat från Mjällby:

– Det känns väl bra, vi har ju Bagarn och Osiako avstängdea. Visst gör det det. Vi har vilat och laddat batterierna. Det är okej, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.

Hur kändes förlustmatchen senast mot Gais (0-3)?

– Med facit i hand tyckte vi att den förlusten var lätt och ta ändå. Det är aldrig att roligt att förlora, det var Gais inledning med två snabba mål som var bra. Gais var för bra helt enkelt, de spelade på resultatet helt enkelt. De kunde spela på sin ledning, vi kunde inte ro på dem då. Den har vi lagt till handlingarna.

– Vi har ju fortfarande en väldigt bra trend. Vi vill ju se till de sex senaste matcherna så har vi fem utan förlust. Vi måste få igång vårt anfallsspel igen. Det är bara till och fortsätta med att ha tålamod och tro på vår spelidé.

Hur viktig är matchen mot Norrköping?

– Det är en serie där många matcher liknar cupmatcher. Den är viktig för båda lagen. Det blir tufft och mycket kamp. Båda lagen har sina vassaste delar i omställningsspelet. Det är en oerhört betydelsefull match, vi får ha respekt för Norrköpings offensiva spelare. Thorvaldsson gjorde två mål senast, det är mycket vi måste ha respekt.

Känns det skönt att ni nu har lite marginal till den absoluta bottenstriden?

- Ja men självklart är det så. Den sviten vi hade med fem matcher, den kom ju som en skänk från ovan. Där även Pär var en bidragande orsak till att vi kunde göra mål. Det är ytterligare en dimension

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan – David Wiklander, Anders Whass, Anders Wikström, Mathias Florén - Martin Smedberg-Dalence, Petru Racu, Astrit Ajdarevic, Christopher Telo - Gunnar Thorvaldsson, Shpetim Hasani.

Skador/avstängningar: Bobbie Friberg da Cruz (a), Viktor Rönneklev, (s), Armin Tankovic (s), Christoffer Nyman (s), Marcus Johansson (s), Bruno Santos (s), Ander Wikström (osäker).

Han är formstarkast: Gunnar Thorvaldsson. Dubbel målskytt när Norrköping senast tog en oerhört viktig seger mot Djurgården på hemmaplan. Nu är motståndet annat och det krävs en Thorvaldsson som bäst för att Norrköping ska kunna vinna mot ett formstarkt Mjällby.

Citat från Norrköping:

Hur har det känts senaste veckan?

- Ja det har varit positivt för oss naturligtvis, tränat rejält under uppehållet. Den segern i ryggen (Djurgården, 2-1) har gett mycket under den här perioden, säger Norrköpings assisterande tränare Stefan Hellberg till FotbollDirekt.se.

– Vi gjorde 2-0 tidigt och fick 2-1 och sen en tidig utvisning. Det kanske är svårt att prata spelmässigt, det är mer en arbetsinsats med tio man. Att kunna klara den biten som satt bra. Vi kunde hantera och vinna den. Vi har vunnit de viktiga hemmamatcherna mot Syrianska, Trelleborg och Djurgården, så det känns bra och även viktigt.

Segern mot Djurgården kanske satt lite extra långt inne?

– Ja det är klart, att kunna hålla undan så lång tid. Inför en publik som var väldigt entusiastisk, det var väldigt bra.

– Mjällby ha haft en bra period innan sista förlusten. Dom har fått svar på sitt anfallsspel. De har fått tillbaka Erton och fått Eriksson, som har kommit igång. Det blir viktigt med försvarsspelet. Men vi har varit starka framåt, vi får inte släppa in mål, det blir viktigt att ta tillvara på chanserna vi får.

Hur ser du på Mjällby?

– Jag tycker att de har hittat tillbaks igen då till sitt spel. De har fått en injektion i sina nya spelare som tillförde kraft och energi. Jag är ganska på att dom klarar sig kvar med marginal.

Publicerad 2011-09-10 kl 10:15
Annons
Annons
Annons