POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR NORRKÖPING-MALMÖ: IFK: ''Kanske är de ur balans''

IFK Norrköping är piskade att vinna om de ska ha någon chans att hänga kvar i allsvenskan. Malmö FF behöver ta tre poäng för sitt självförtroende och lämna den pinsamma tolfteplatsen.

- Malmö har ambitionen att slåss om SM-guld varje år och kanske är de ur balans, säger Norrköpings mittfältare Magnus Samuelsson till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping

Magnus Samuelsson, mittfältare:
- Jag tror att vi har goda chanser. Jag tycker att vi gör en ganska bra match mot Helsingborg, förutom när vi släpper in tre mål på sju minuter, men vi gör också tre framåt och de får vi ta med oss. Sedan måste vi bli tuffare i vårt försvarsspel och i bägge straffområdena.

Om Malmö FF:
- Inget av lagen är nöjda med sitt läge. Malmö har ambitionen att slåss om SM-guld varje år och kanske är de ur balans. Samtidigt kommer de vara revanschsugna efter några mindre bra resultat.

Om läget i laget:
Djordje Mardjanin är avstängd. Viktor Rönneklev och Armando Ibrakovic är också indisponibla. Det finns också frågetecken för Andreas Haglund, Mikael Blomberg, Magnus Samuelsson och Imad Khalili.

Preliminär startelva IFK Norrköping:
Nuredin Bakiu - Mikael Blomberg, Thomas Magnusson, Kristofer Arvhage, Mikael Roth - Daniel Bamberg, Richard Spong, Felix Magro, Eirik Dybendal - Kevin Amuneke, Russell Mwafulirwa.

Malmö FF

Hans Gren, assisterande tränare:
- Jag räknar med att vi kommer göra en bra match och som alltid går vi för seger. Jag tycker att vi har goda möjligheter att höja oss några snäpp.

Ni har varit hårt kritiserade den senaste tiden. Tungt? - Det är aldrig roligt när det inte går som man har tänkt sig. Vi har ändå goda förhoppningar att vända på det här nu.

Om IFK Norrköping:
- Norrköping har varit bra med i flera matcher, men inte lyckats knyta ihop säcken. De har nog med sina egna bekymmer och vi väljer att inte fokusera på dem nu.

Om läget i laget:
- Jonatan Johansson och Rick Kruys är skadad. Jimmy Touma gör comeback i truppen. Det samma gäller Agon Mehmeti. Markus Halsti är avstängd.

Preliminär startelva Malmö FF:
Dusan Melicharek - Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Robert Åhman-Persson, Christian Järdler - Guillermo Molins, Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn - Ola Toivonen, Edward Ofere.

FD-kommentar:
- Krismöte är bara förnamnet i detta klassiska möte. IFK Norrköping visade senast att laget håller hyfsad klass framåt. Bakåt är det värre. Det är fortfarande lika virrigt och här kan Ola Toivonen få det roligt om han nu är på rätt humör.

Hårt kritiserade Malmö FF har knappast råd med ytterligare ett nederlag. Supportrarna har hela säsongen haft överseende med Roland Nilsson och hans manskap, men nu börjar tålamodet tryta. MFF är ett av de sämsta höstlagen så här långt.

Publicerad 2008-09-23 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå