Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inför ödesmatchen: "Inte så stor skillnad på Malmö och Örebro"

Guldrycker Helsingborg i kväll? Häcken tror på en jättechans att sätta krokben för MFF:s gulddrömmar.
- Inte så stor skillnad på Örebro och Malmö, säger Peter Gerhardsson.

HÄCKEN

Skador/avstängningar: Jonas Bjurström (s), Kari Arkivuo (s), Mattias Östberg (a), Tom Söderberg (s).

Preliminärt lag: Christoffer Källqvist - Johan Lind, Mohammed Ali Kahn, Emil Wahlström, David Frölund - John Chibuike, Erik Friberg - Jonas Henriksson, Josef Karlsson, Rene Makondele - Mathias Raneigie.


Håll ögonen på: John Chibuike. Oerhört stark spelartyp. En evighetsmaskin - som han springer - och spelfördelare. Svår att ta bollen i från och med en teknik som gör att han lär sluta som utlandsproffs.

Häcken-snack:
– Vi möter ett Malmö som måste gå för vinst. Det är klart att det ger oss möjligheter, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

- Vi har ju slagit Örebro och det är inte så stor skillnad på Örebro och Malmö. Och segern mot Örebro var något vi spelade oss till.

- Men vi är hundraprocentigt förberedda och jag tycker vi är ett bättre lag nu än i våras, säger Gerhardsson, trots att Häcken i våras ett tag ledde serien.

- Vinst i dag och vi har chans att bli femma men vi kan också fortfarande sluta 14:e. Men jag tror på bra chans mot Malmö. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek när vi möttes i våras och vi har gjort mål i alla matcher utom två under hösten.

MALMÖ FF

Skador/avstängningar: Jasmin Sudic (s).

Preliminärt lag: Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Yago Fernandez, Daniel Andersson, Ricardinho – Guillermo Molins, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad – Daniel Larsson, Agon Mehmeti.

Håll ögonen på: Agon Mehmeti. Har fått ett mindre genombrott den här säsongen. Jobbig att möta för vilket allsvenskt försvar som helst. Har allt en anfallare ska ha. Längden, tyngden, tekniken men behöver fortfarande bli jämnare.

MFF-snack:
- Stämningen är bra. Det är skönt att det är match. Även om vi har fått ett par träningar till så är det match vi vill spela. Ytterligare en dag hade varit lite segt, men nu är vi äntligen här, säger Roland Nilsson till MFF:s officiella hemsida.

- Matchen mot Kalmar smälte vi ganska snabbt. Vi tog upp ett par saker som saknades i spelet och vad vi behöver förbättra och tänka till på inför matchen mot Häcken.

– Det är svårt att säga hur Häcken kommer att spela mot oss. Häcken är ett bra, spelande lag som haft lite upp- och ner-resultat under säsongen. De har ett bra passningsspel och individuellt duktiga spelare.

Publicerad 2010-10-27 kl 16:00
Annons
Annons
Annons