Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖREBRO-AIK: ÖSK fruktar repris

Örebro tar emot AIK på Berhn Arena i omstarten allsvenskan. Nu hoppas laget att AIK-spöket från ifjol har försvunnit.

- Det blir en tuff match. Vi är ungefär i samma läge som förra året. Vi mötte AIK i första matchen efter uppehållet och fick stryk med 4-1. Den här gången ska vi vara bättre, säger ÖSK:s tränare Sixten Boström

ÖREBRO

Skador/avstängningar: Per Johansson (s), Patrik Anttonen (s), Glenn Holgersson (s), Michael Jidsjö (tveksam), Eric Bassombeng (tveksam)

Preliminär startelva: John Alvbåge – Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Fredrik Nordback, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic – Eric Bassombeng, Kim Olsen, Roni Porokara

Håll ögonen på: Roni Porokora. Irrationell ytter med bländande teknik och aviga kroppsfinter. Utmanar ständigt sin försvare, oftast med framgång. Hittar ofta rätt med sina känsliga inlägg. En riktig attraktion som trivs på Behrn Arena.

Örebro-snack:
- Nej, ingen repris tack. Det var min debut, jag fick komma in vid ställningen 0-3, säger ÖSK-stjärnan Kim Olsen om sitt möte mot AIK ifjol till klubben officiella hemsida.
- Bara vi vinner så är vi nöjda. 1-0 eller 2-1.

AIK

Skador/avstängningar: Mikael Thorstensson (s), Miran Burgic (s), Tomi Maanoja (s), Kevin Walker (S), Kenny Pavey (a)

Preliminär startelva: Daniel Örlund – Markus Jonsson, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils-Erik Johansson – Gabriel Özkan, Jorge Ortiz, Bojan Djordjic, Martin Kayongo-Mutumba –Ivan Óbolo, Saihou Jagne

Håll ögonen på: Ivan Óbolo. Argentinaren är ett hett prospekt bland klubbarna i Europa. Så länge han är kvar i allsvenskan bör man passa på att njuta av Óbolos prominenta första touch och överlägsna spelförståelse. Har mäktat med flera drömmål i år. Nyckelspelare i offensiven.

AIK-snack: - Vi har koll på motståndarna i Allsvenskan och har mött dem i en träningsmatch. Jag har också sett dem live och på video. Det är inga konstigheter och på samma sätt har de koll på oss. Vi ska vara medvetna om att Örebro är starka hemma och har ett bra offensivt lagt lag. De är även bra på fasta situationer så vi kommer att få jobba hårt för att vinna, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till klubbens officiella hemsida.

Publicerad 2009-07-05 kl 11:30
Annons
Annons
Annons