Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR ÖRGRYTE-HÄCKEN: Ödesmättat Göteborgsderby

Allsvenskan 2009-05-18 kl 12:26

Skadedrabbade bottenlag i måstederby
Både Örgryte och Häcken finns i botten av tabellen och är i behov av poäng. Men båda lagen störs av skador. Örgryte har en lång skadelista sedan innan och nu är Häckens lista inte mycket kortare.

- Alla lag har haft skador och drabbats av frånvaro hit och dit. Nu har det drabbat oss med många på kort tid. Men de spelarna som kommer in istället är kapabla att göra ett bra jobb i allsvenskan, säger Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

ÖRGRYTE Skador/avstängningar: Marcus Allbäck (s), Alvaro Santos (s), Alex Perreira (s), Nathan Coe (s), Peter Abrahamsson (s), Patrik Elmander (s), Markus Gustafsson (s), Danny Ervik (s)

Preliminär startelva : Bengt Andersson – Robin Jonsson, Dennis Jonsson, Tommy Von Brömsen, Björn Anklev – Pavel Zavadil, Christian Lindström, Magnus Källander, Martin Dohlsten - Alexander Mellqvist – David Leinar

ANNONS

Håll ögonen på:
Björn Anklev. Har gjort det bra i den oväntade rollen som vänsterback. Har farten och den offensiva vanan för att även kunna bidra i anfallen.

ÖIS-snack:
Vi gör en riktigt, riktigt bra första halvlek mot Halmstad senast. Vi gör ett mål och släpper inte till några solklara målchanser. Men sen orkar vi inte riktigt stå upp i andra. De gör 1-1 och och en automatisk reaktion när det varit som det varit i år är att vi fallit ihop istället för att knyta näven
Häcken har startat bra jämfört med oss. De har ett bra försvar och gör en del mål. Sen ger de aldrig upp, de har kommit tillbaka och gjort många sena mål.
Det kommer handla mycket om känslor. Dels är det ett derby och dels är vi där vi är. Vi vet att vi måste vinna för att vända trenden och just där ligger problemet. Vi känner oss pressade av kravet på att vinna.
ANNONS

HÄCKEN Skador/avstängningar: Daniel Forsell (s), Vinicius Lopes (s), Mattias Östberg (s), Jacob Johansson (s), Emil Wahlström (s), Robin Wikman (s)
Preliminär startelva: Christoffer Källqvist – Erik Friberg, Tom Söderberg, Johan Lind, David Frölund – Dominic Chatto, Janne Saarinen – Jonas Henriksson, Josef Karlsson, Paulinho – Mathias Ranégie.

Håll ögonen på:
Paulinho. Bara ett mål så här långt. Brassen är ivrig att få fart på målskyttet. Kanske kan det lossna mot Örgryte som haft svårt att hålla tätt och släppt in flest mål i serien.

Häcken-snack: - ÖIS spelar en måstematch, de måste vinna och det kommer att odla energi hos dem. Det kommer att bli en match med extra mycket kamp och energi, säger tränaren Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

- Derbyn är lite extra, lite roligare med allt snack och trycket runtomkring. Vi har en bra känsla inför det. Vi har kunnat matcha allt motstånd hittills och ofta har det varit smådetaljer som gjort att vi tappat poäng.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto