Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖSK-Häcken: Örebro vill bjuda på målfest

Örebro har inte bjudit på några målfester den här säsongen men nu tycker tränaren Sixten Boström att det får vara nog med målsumpandet. Mot Häcken hoppas och tror han på en målfest.

- Jag hoppas och tror att vi går ut och tar tag i spelet och styr matchen från start. Jag vill se mer effektivitet i avsluten mot mål, säger Boström bestämt till klubbens hemsida.

ÖREBRO

Skadade/avstängda: Per Johansson (s), Gustaf Lundholm (s)

Preliminär startelva: John Alvbåge – Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Fredrik Nordback, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic – Eric Bassombeng, Kim Olsen, Roni Porokara.

Håll ögonen på: Roni Porokara. Skicklig anfallare som är ett ständigt offensivt hot. Trivs dessutom otroligt bra hemma på konstgräset på Behrn Arena, där hans fotbollskonster är än mer effektiva på det jämna och snabba underlaget.

Örebro-snack:

- Jag hoppas och tror att vi går ut och tar tag i spelet och styr matchen från start. Jag vill se en hög aggressivitet, såväl defensivt som offensivt. Har vi det, tror jag också vi kommer att styra matchen, säger tränaren Sixten Boström till klubbens hemsida.

- Jag vill se en mycket högre effektivitet i avsluten mot mål. Enligt min mening, borde vi gjort åtminstone fem mål i cupmatchen mot Häcken om vi bara varit noggrannare i avslutningssituationerna.

- Häcken är ett väl sammansatt lag. De har ett välorganiserat försvarsspel, vilket naturligtvis försvårar moståndarnas offensiva spel. De är också väldigt starka på fasta sitautioner, vilket vi får vara vaksamma på.

HÄCKEN

Skadade/avstängda: Johan Lind (a), Dominic Chatto (s), Daniel Forsell (s)

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist - Marcus Jarlegren, Mattias Östberg, Tom Söderberg, David Frölund - Josef Karlsson, Janne Saarinen - Jonas Henriksson, Erik Friberg, Paulinho - Mathias Ranégie.

Håll ögonen på: Mathias Ranégie. Anfallaren fick aldrig chansen riktigt i IFK Göteborg men i Häcken har han tagit den på allvar. Är tillsammans med Paulinho ryggrad i Häckens anfall och som gör att ingen motståndarbacklinje går säker.

Häcken-snack:

- Vi har mött dem i en träningsmatch och i cupen och det är en motståndare som vi väl känner till, även om de lär komma med ett annat lag den här gången, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

- Vår lagkapten Janne Saarinen har känning av någon skavank och är lite osäker på spel. Han kommer att testas på matchdagen men förhoppningen är att han kan spela.

- Formen känns bra. Jag hoppas vi kan höja oss ytterligare ett snäpp jämfört med matchen mot Hammarby, då vi var dåliga i första halvlek men gjorde en helt okej andra.

- Även om vi vann och det har känts bra på träningarna vet man ändå inte riktigt i vilken form spelarna är i. Vi gjorde säsongens bästa träning inför matchen mot Hammarby men sedan såg det bedrövligt ut när matchen började.

- Vi hade som målsättning inför säsongen att etablera oss som ett allsvenskt lag och känslan är just nu att vi håller allsvensk klass och jag tycker att vi efter vårsäsongen borde haft ännu mer poäng.

Publicerad 2009-07-20 kl 09:44
Annons
Annons
Annons