Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR SYRIANSKA-HELSINGBORG: "Skadeläget ger mig huvudvärk"

Allsvenskan

Skadedrabbade och tungt nederlagstippade - Syrianska går in mot Helsingborg med allt att vinna.
- Det här är fantastiskt, roligare matcher finns inte, säger sportchefen.

SYRIANSKA
Preliminär startelva: Dwayne Miller - Isa Demir, Ivan Ristic, Omar Jawo, David Durmaz - Rabi Elia, Abgar Barsom- Nahir Oyal, Peter Ijeh, Imad Zatara - Razak Omotoyossi.

Skador/avstängningar: Suleyman Sleyman, Dinko Felic, Besim Kunic, Anders Bååth, Sharbel Touma (s), Yussuf Saleh (osäkra), Erkan Saglik, Johan Arneng (a)

Han är formstarkast: Razak Omotoyossi. Nyförvärvet är färdig för spel mot sin gamla klubb. Kom igång bra mot slutet i Gais och i Syrianska kommer han få en mer framträdande roll. Mer än välbehövlig för Syrianska med tanke på skadeläget.

Syrianska-citat:

- Efter senaste matchen, det är inget bra att släppa in fyra bollar. Matchen innan var tvärtom, då gjorde vi fyra. Häcken har den bästa offensiven i Sverige, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.

ANNONS

Vad var det som inte fungerade senast?

- Det var ganska jämnt i första halvlek. Sen inom loppet av tolv minuter släpper vi in flera mål. Jag vet inte vad som händer, ärligt talat. I andra halvlek tog de bara över.

- Alltså första två målen är riktigt dåliga att släppa in, det var för enkelt. Sen sticker det iväg, då blev det som det blev. Det är bara att kämpa igen.

Möte med serieledarna Helsingborg, hur känns det?

- Det är fantastiskt, roligare matcher än så finns inte. Vi har absolut ingenting att förlora. Värre än så går inte, vi har allt att vinna. Vi gör allt vad vi kan för att ta poäng.

Åtta spelare i Syrianska är skadade, avstängda eller osäkra på spel.
- Haha skadeläget, det ger mig huvudvärk, skrattar Moro.

HELSINGBORG
Preliminär startelva: Pär Hansson – Markus Holgersson, Joseph Baffo, Peter Larsson, Erik Edman – Mattias Lindström, May Mahlangu, Ardian Gashi, Christoffer Andersson – Rasmus Jönsson, Erik Sundin.

ANNONS

Skador/avstängningar: Erik Wahlstedt, Rachid Bouaouzan, Mohamed Ramadan, Johan Eiswohld, Lucas Ohlander (s)

Han är formstarkast: May Mahlangu. Avgjorde senast mot Göteborg med ett riktigt klassmål. Tvåvägsspelare som i skuggan av alla Helsingborgare med transferrykten kring sig har växt ut till en absolut nyckel för laget. Borde rimligen attrahera utländska klubbar också han. HIF förlängde nyligen kontraktet med Mahlangu, ett klokt drag i precis rätt läge.

Helsingborg-citat:

Hur kändes Europa League-kvalmatchen mot Bnei Yehuda?

- Bra, vi gjorde en spelmässigt bra match som vi var nöjda med. Vi kontrollerade spelet ute på banan bra och vi var nöjda med matchen igår, det kändes okej, säger Helsingborgs assisterande tränare Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

Går det att applicera det spelet från Europa - och på något sätt ta med det in i allsvenskan igen?

ANNONS

- Det går inte, det är det som är kul, det är en annorlunda kultur och man resonerar på olika sätt, de coachar lite annorlunda. Det är fortfarande fotboll så det finns ju fortfarande likheter. Det blir två typer av matcher vi använder oss av.

Och matchen senast mot Göteborg?

- Den kändes också bra, vi gjorde en bra match där också. Vi hade ett spel ute på plan som vi var nöjda med. Göteborg klarade av att skapa chanser på oss, vi känner oss trygga i vårt spel, men vi är inte perfekta. Vi behöver fortfarande slipa på detaljer.

Hur mycket betyder Pär Hansson?

- Jag är väl lite tråkig där, vi har en bra målvakt. Har man ett lag som vill något behöver man en bra målvakt. Han har gjort en jättebra säsong och gjort starka indivueella prestationer.

- Syrianska borta blir en tuff match. Det finns ingen utav våra spelare som går och tittar för mycket på tabellen. Vi har ett spelschema som är tufft. Det finns ingna lätta allsvenska matcher.

ANNONS
Publicerad 2011-08-07 kl 12:24
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto