Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR TRELLBORG-ÖREGRYTE: "En lite otäck match"

Allsvenskan 2009-05-01 kl 10:34

Örgryte tangerar ett trist rekord vid förlust mot Trelleborg. De blir det fjärde laget sedan Allsvenskan startade som inlett med sex raka förluster.
Men starten är redan nu illavarslande nog om de tror på historik: elva gånger har ett lag inlett med fem förluster - åtta gånger har de fått lämna Allsvenskan.

TRELLEBORG Mattias Nylund (s), Mikael Bengtsson (s), Emil Mårtensson (s), Jonas Bjurström (s), Marcus Falk-Olander (s), Fisnik Shala (s)

Preliminär startelva:
Viktor Noring – Dennis Melander, Peter Abelsson, Rasmus bengtsson, Yousef Fahkro – Marcus Pode, Thommie Persson, Magnus Andersson, Joakim Sjöhage – Fredrik Jensen, Andreas Drugge

Skador/avstängningar:

Håll ögonen på: Rasmus Bengtsson. Starkt bidragande till att Trelleborg släpper in så få mål. Ser ut att trivas bra med nygamle Abelsson. Trelleborg har flera skador på försvarare och mittfältare, och det är viktigt för Trelleborg att Bengtsson fortsätter hålla samma höga nivå.

ANNONS

TFF-snack: - Det är en lite otäck match. Örgryte kanske är lite uppgivna, men det tror jag inte. Nu börjar de bli desperata, slutar tänka och bara kör. Det kan bli en besvärlig motståndare, säger Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

- Vi har ett bra försvar, vi släpper in få mål. Men samtidigt har vi inte gjort många heller. Vi är svåra att slå men har inte bevisat nog offensivt ännu, även om vi lyft en aning.

ÖRGRYTE

Skador/avstängningar:
Marcus Allbäck (s), Peter Abrahamsson (s), Dennis Jonsson (s), Alvaro Santos (s), Alex (s)

Preliminär startelva:
Nathan Coe - Christoffer Bengtsson, David Leinar, Danny Ervik, Robin Jonsson – Magnus Källander, Christian Lindström - Björn Anklev, Alexander Mellqvist, Pavel Zavadil – Markus Anderberg

Håll ögonen på: Markus Anderberg. Värvningen från division 5 har varit nära ett första allsvenska mål ett par gånger. Har det svårt som ensam forward men är den som ska göra målen i Santos och Allbäcks frånvaro.

ANNONS

FotbollDirekt-kommentar: - Örgryte förlorade knappt senast mot AIK medan Trelleborg har haft svårt att avgöra. Utgången är inte självklar även om Trelleborg är klar favorit.
Men Trelleborg har varit ett av allsvenskans säkraste lag defensivt så här långt medan Örgrytes gjort minst mål. Det blir extra svårt att få hål på Trelleborg utan sin ordinarie anfallsuppsättning.
Det är två lag som har bekymmer med skador och skavanker. Det kan innebära omkastade system och leda till en trevande match där spelarna får söka sig rätt i ovana roller och formationer.

Micki Almasi

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto