Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR TRELLEBORG-GEFLE: "Det är en retad tiger vi ska möta"

Två lag med dystra matchtrender möts på Vångavallen. Trelleborg tror att Gefle blir extra farligt efter fyra raka förluster.

TRELLEBORG

Preliminär startelva: Viktor Noring - Jonathan Asp, Peter Abelsson, Toumo Turunen, Johan Nilsson Guiomar - Ibrahim Koroma, Kristian Haynes - Mattias Adelstam, Joakim Nilsson - Marcus Pode - Fredrik Jensen.

Skador/avstängningar: Dennis Melander, Yousef Fakhro, Joakim Sjöhage, Thommie Persson, Viktor Svensson (s)

Han är formstarkast: Kristian Haynes. Målskytt senast mot Norrköping. Är i grunden en av lagets naturliga ledare som är ytterst viktig när laget går dåligt. Haynes är en av dem som måste visa vägen.

Trelleborg-citat:

- Ja läget i laget är väl bra. Vi har väl några spelare med lite blessyrer, i övrigt är det väl bra trots tre förluster, säger Trelleborgs assisterande tränare Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

- Insatsen mot Norrköping är ju klart bättre än vad vi presterade mot Syrianska. Samtidigt var det surt att vi inte tog poäng, som vi förtjänade kanske. Vi har ju en helt annan vilja och intensitet i vårt agerande. Vi skapar en hel del fina möjligheter. Men vi är lite svaga i vårt försvar.

- Det är fortfarande så att vårat försvarsspel måste fungera bättre. Vi har haft en benägenhet att vara lite tama i duellspelet. Sen tror jag att vi kan fortsätta driva vårt offensiva spel som har varit bra mot Norrköping och i de senaste hemmamatcherna, det känns positivt att spela hemma.

- Gefle är en svårt motståndare. De är väldigt tydliga med en stark organisation och en hög arbetsmoral. De har ett par spelare man måste hålla reda på. De har flera förluster på raken - då får man se upp, så är det med lag som har haft det tufft. Det är en retad tiger vi ska möta.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Olof Mård, Daniel Theorin, Jens Portin - Jonas Lantto, Yussif Chibsah, Marcus Hansson, James Frempong - Jakob Orlov, Dragan Kapcevic.

Skador/avstängningar: Erik Törnros, Pär Asp, Hjalmar Öhagen, Daniel Leino (s), Mikael Dahlberg (osäker)

Han är formstarkast: Jakob Orlov. Matchen senast mot Örebro (0-1) var ett bottennapp. Men Orlov såg pigg ut i första halvlek och oroade ÖSK-försvaret med sina konstanta löpningar. Lite målsumpare - men inga klockrena lägen heller.

Gefle-citat:


- Jo jag tycker att det känns bra, även om vi inte har vunnit på fyra matcher så har prestationerna varit okej förutom Mjällby borta. Innhehållet har varit rätt bra. Vi tycker vi är i rätt så bra slag, säger Gefles assisterande tränare Thomas Andersson till FotbollDirekt.se.

- Varje match är ju unik på sitt sätt så, det beror på olika saker. Det är små marginaler i allsvenskan. alla lag har tillräckligt bra kompetens för att kunna avgöra. Just nu har vi inte haft det slaget riktigt, motståndarna har varit i bra form när vi har stött på dem. Det gäller att ha helheten på plats.

- Trelleborg är jobbiga att möta. De har bra spelare framförallt därframme som har matchvinnande egenskaper, det gäller att spela ett väldigt bra försvarsspel med Jensen på djupet. Sen har dem fler bra spelare som Pode. Försöka få ner farten på deras spel.

Rasmus Björe
Publicerad 2011-08-06 kl 09:11
Annons
Annons
Annons