Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Trelleborg-IFK Norrköping - dömer ut Vångavallen

Allsvenskan

Underkänd i premiären. Nu får Vångavallen grönt ljus - men Norrköping dömer ut mattan.
- Jag förstår inte beslutet, den kommer vara jättedålig, säger Janne Andersson.

TRELLEBORG

Preliminär startelva (4-5-1): Viktor Noring - Dennis Melander, Thommie Persson, Tuomo Turunen, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Joakim Nilsson, Ibrahim Koroma, Marcus Pode, Erdin Demir - Fredrik Jensen

Skador/avstängningar: Kristian Haynes (s), Peter Abelsson (s), Yousef Fakhro (s), Fisnik Shala (s)

Han är formstarkast: Fredrik Jensen. Var rejält saknad i TFF:s bedrövliga insats mot Gais. Nu är han tillbaka efter en envis hosta och Jensens energi och tryck i djupled kan inte underskattas. Kan mycket väl bli matchhjälte mot Norrköping.

Citat från Trelleborg:

- Det ska bli skönt att få kliva in på Vångavallen, vi har börjat med två matcher borta och har dessutom två bortamatcher i nästa vecka, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

ANNONS

- Vi känner oss som alla andra starka i vår egen borg. Det är väl framför allt det, att vi har positiva vibbar. Men det finns inga garantier för det.

- Det är klart att mattan inte är i toppskick, men den är faktiskt jämn och större delen är grön. Det finns en yta framför huvudläktaren som ser ut som hela Rambergsvallen gör.

- Klart att Norrköping är vana med konstgräs så det blir ju en omställning. Det blir kanske ett längre spel med större marginaler.

- Men det är svårt att säga om det gynnar oss, trots alla myter och motsatser så är vi ett lag som strävar efter ett bra passningsspel.

NORRKÖPING

Bekräftad startelva (4-3-3): Abbas Hassan - Martin Smedberg Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Astrit Ajdarevic, Marcus Falk-Olander, Petru Racu - Christopher Telo, Gunnar Thorvaldsson, Shpetim Hasani

ANNONS

Skador/avstängningar: Anders Whass (s), Russel Mwafulirwa (s), Armin Tankovic (s), Christoffer Nyman (s), Imad Khalili (s), Bruno Santos (s), Caio Mendes (s).

Han är formstarkast: Astrit Ajdarevic. Hade liksom hela Norrköping svårt mot Gefle, men är ändå den som sitter på den offensiva nyckeln i Norrköping.

Citat från Norrköping:

- Det blir en helt annan typ av fotboll vi måste spela än vad vi kan göra hemma på konstgräset. Det är viktigt att vi är förberedda på det, säger Norrköpingstränaren Janne Andersson till nt.se.

- Jag var själv nere på planinspektionen i måndags och såg planen och för mig var den då definitivt inte av det snittet man ska spela allsvensk fotboll på.

- Nu har man sagt att man ska stadga upp det här och det ska bli bättre och tydligare så jag förstår inte beslutet utifrån hur den såg ut i måndags, den kommer vara jättedålig.

ANNONS

- Trelleborg är normalt tajta bakåt. De har lite skador men normalt sett är de ett ganska starkt lag och duktigt kontringslag.

Publicerad 2011-04-16 kl 18:46
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto