Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inga fans när MFF kan säkra guldet: "300 eller 5 500, oavsett vilket så hanterar vi det"

Allsvenskan

Malmö FF hoppades öppna Eleda Stadion för 5 500 personer men fick nöja sig med 300.
Nu blir det inga supportrar alls efter att smittspridningen ökat i Skåne.
- Vi är säkra på att vi hade kunnat hantera det, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Regeringen beslutade i förra veckan för att tillåta arrangemang med upp till 300 åskådare istället för dagens gräns vid 50. Ändringen skulle träda i kraft vid månadsskiftet, men den kommer inte gälla i Skåne. Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Region Skånes smittskyddsläkare beslutat att kraftigt skärpa råden och invånarna uppmanas att undvika kollektivtrafik och köpcentrum i tre veckor framåt.

Det betyder att Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Malmö FF kommande måndag spelas utan publik. Om serieledaren MFF vinner matchen och toppkonkurrenternas resultat går lagets finns chansen att SM-guldet kan säkras hemma mot Sirius den 8 november. 

ANNONS

Det kommer i så fall ske utan publik. MFF:s vd kommenterar dagens ändring: 

- Vi har förståelse för det beslutet som man tar och kommer naturligtvis att följa rekommendationen. Sedan är vi redan trygga i den bedömningen som vi har gjort tidigare eftersom Länsstyrelsen hänvisar framförallt till ökad smittspridning vid trängsel och i inomhusvistelser. Med 300 på stadion kan vi konstatera att vi varken har trängsel eller inomhusvistelse. Vi är säkra på att vi hade kunnat hantera det och samtidigt uppfylla dem riktlinjer och rekommendationer som finns, säger Niclas Carlnén och fortsätter: 

- Sedan tycker jag att det är viktigt att poängtera att när smittspridningen sedan minskar så förutsätter vi att man också tar hänsyn till det, baserat på den verksamhet vi driver att man kan prioritera en tidig öppning med publik. Så att vi förhoppningsvis i år, om inte annat till nästa år, kan ha mer publik än vad vi haft det här året. 

ANNONS

Redan i september presenterade klubben en plan där de på ett smittsäkert sätt skulle kunna ta in 5 500 åskådare på Eleda Stadion utan att belasta kollektivtrafiken. Skissen får nu sparas till framtiden. 

Den planen, har ni gjort den förgäves? 
- Nej. Vi har så klart skapat ett väldigt bra underlag för vår förening att verka. Så oavsett om tillståndet skulle ge oss 300 eller 5 500 med nuvarande regelverk så hanterar vi det. Det är bara att skala lösningen däremellan. Vi har en väldig trygghet i vår organisation om att vi kan leverera ett coronasäkert arrangemang, säger Carlnén.

Publicerad 2020-10-27 kl 19:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto