POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Inga fler "cuphelger" likt den i Gävle

Svenska cupen-helgen i Gävle blev hårt kritiserat och ett gigantiskt publikfiasko. Svenska fotbollförbundet har tagit åt sig. Nu slopar de upplägget inför 2009-års upplaga av turneringen.

- Jag tror inte att vi kommer att fortsätta med det här. Det slog inte så väl ut. Det var inte naturligt rent fotbollsmässigt. Men ett försök är ett försök, säger Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, till Dagens Nyheter.

Helgen efter att den allsvenska fotbollen tog EM-ledigt satsade fotbollförbundet på att ha en Svenska cupen-helg i Gävle. Där flera matcher avverkades på Strömvallen. Publiken struntade i jippot som också sändes på TV4. Efter bara ett försök slopar nu Svenska fotbollförbundet idén.

- Som jag ser det måste vi gå tillbaka till en vanlig spelform utan sammandrag. Vi har fört en dialog med klubbarna, och alla verkar vara överens, säger Gerhard Sager, ordförande för Fotbollförbundets tävlingskommitté.

- Charmen med cupen ligger i de små lagens chans att slå de stora. Det är publikfester för mindre lag. Vi vill fortsätta samarbetet med TV4. Min uppfattning är att vi ska satsa på just de här pärlorna och skapa bra arrangemang runt dem, säger han.

Publicerad 2008-09-19 kl 10:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå