Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen fara med Berget – Malmö FF nästan helt skadefria inför guldspurten

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Om inget nytt händer så har Malmö FF endast en spelare skadad i den potentiella SM-guldmatchen mot IFK Norrköping nästa måndag.

Malmö FF:s Jo Inge Berget hade problem med ryggen under landslagssamlingen med Norge, vilket gjorde att han missade en landskamp. Enligt Malmö FF ska det dock inte vara några problem med spelaren, som i de senaste allsvenska matcherna har varit vänster vingback. De räknar med att han är tillbaka i träning fredag eller eventuellt tidigare. 

- Nu är han på planerad ledighet och norska fotbollsförbundet hör alltid av sig om det är något allvarligt, säger fysioterapeuten Alexander Nilsson.

- Han var med i (Norges) trupp igår, så vad jag har förstått så var det något låsning som han har haft tidigare, fyller huvudtränaren Magnus Pehrsson i.

Det gör att Malmö FF i princip lär vara skadefria när de går in i sista avslutande fyra omgångarna. Förra året vid samma tidpunkt saknades nyckelspelare som Markus Rosenberg, Anders Christiansen, och Magnus Wolff Eikrem med skador. Nu verkar MFF kunna välja mellan nästan alla spelare, med ett undantag. 

- Det ser väldigt bra ut. Det är bara (Felipe) Carvalho där inne och han är där ett bra tag till, säger Nilsson. 

Den enda oron som finns är antalet gula kort på spelarna. Hela tio spelare blir avstängda vid nästa varning, inkluderat Anton Tinnerholm, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Rasmus Bengtsson, Berget, Alexander Jeremejeff, och Behrang Safari. Det innebär att om någon av dem blir varnade mot IFK Norrköping så missar de matchen mot AIK. 

Teoretiskt sett kan dock MFF ha vunnit SM-guld redan innan matchen mot AIK. MFF spelar på måndag borta mot IFK Norrköping, en dag efter Djurgården mot Sirius. Om Djurgården tappar poäng samtidigt som Malmö FF vinner så har skåningarna säkrat SM-guld nummer 20.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-09 kl 13:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons