Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingen flytt - Ahmedhodzic om varför han fortsätter i MFF: "Var nära, men bättre att stanna"

Allsvenskan

MALMÖ. Trots intresse från större ligor stannar Anel Ahmedhodzic i allsvenskan och Malmö FF.
22-åringen förklarar beslutet och hur han försökt att inte påverkas av alla flyttrykten.
- Jag älskar att kolla på Marvel-filmer, detta året har jag sett alla, säger Ahmedhodzic.  

Foto: Bildbyrån

Ända sedan januari har det talats om intresse från främst Serie A-klubbarna Napoli och Atalanta för Malmö FF-spelaren, och i slutet av transferfönstret skrev Sportbladet att ryska klubbar hört sig för om Anel Ahmedhodzic. 

Men MFF har satt ett högt pris på sin mittbacksjuvel, och motiven för att stanna vägde över för Ahmedhodzic själv ju längre sommaren gick. Till slut valde han att inte lämna moderklubben under transferfönstret.  

- Det var nära. Men till slut kände vi allihop att det var bättre att stanna, säger Ahmedhodzic, som därmed slipper frågor om nya klubbar ett tag framöver: 

Annons

- Det är skönt. Det tar bort en tyngd från axlarna. Nu kan man bara fokusera på att spela matcher och inte behöva svara på var man ska gå. 

Han säger att det inte finns någon besvikelse i att inte ha blivit såld under sommaren.  

- Nej, jag har inte hunnit tänka på något - det känns som att jag haft matcher varannan dag. Man har inte tid att tänka och få ihop allt i huvudet. Men det är okej, det är matcher hela tiden - så man trivs. 

Anel Ahmedhodzic fortsätter:  

- Under den här tiden har jag ändå hunnit tänka lite. Det är just att Champions League väger en stor del i det, speciellt när man får spela med klubben man växt upp med. Det är bara fantastiskt att man varit med på hela resan in till Champions League - att då bara lämna kändes lite konstigt. Ifall jag stannade kändes det som en win-win-situation. Det gäller bara att spela bra i Champions League och i resten av allsvenskan. 

Annons

Den bosniske landslagsmannen har under året fortsatt stå för högklassiga prestationer i allsvenskan och Champions League-kvalet, och säger att han vuxit som person när han lärt sig att vara i medias blickpunkt allt som oftast. Han nämner ett par av knepen han använt för att hålla saker i balans under tiden.  

- Vad gör jag, jag spelar Playstation om dagarna och kollar på filmer. Jag älskar att kolla på Marvel-filmer, detta året har jag sett alla Marvels filmer typ. Det är trettio filmer typ och alla är tre timmar långa (skratt). Jag försöker att sysselsätta mig så att jag inte behöver tänka på det, säger Ahmedhodzic.  

Favoriten hos den amerikanska film- och seriejätten?  

- (Avengers:) Endgame tror jag. Fantastisk film, svarar Ahmedhodzic.  

Annons

Han kommer närmast från spel i Bosnien-Hercegovinas VM-kvalmatcher mot Frankrike och Kazakhstan. Anel Ahmedhodzic spelade 90 minuter när landslaget fick 1-1 mot fransmännen och sedan 2-2 mot kazakerna.  

Men störst uppmärksamhet har inte landslagets prestationer på planen väckt, utan anklagelsen om att en spelare misstänks ha köpt sin plats i truppen i samband med en träningslandskamp tidigare i år. Anel Ahmedhodzic summerar det senaste landslagslägret:  

- Det har var lite speciellt, men det har varit bra. Jag trivs varje gång som jag är med landslaget.  

- Lagandan i landslaget är fantastisk, det är sjukt sköna spelare och mycket kvalitet i laget. Men det finns lite runtomkring som försöker att skada laget. Det påverkar inte mig och det påverkar inte någon i laget tror jag.

Annons

Är det så du ser på det, att de försöker skada laget?  
- Nej men, jag tycker att det är onödigt att skapa något som inte finns – vad jag vet. Jag vet inte så mycket, men av min erfarenhet i Bosnien har det varit professionellt. Det har varit organiserat och bra. 

Anel Ahmedhodzic har gjort åtta landskamper för Bosnien-Hercegovina sedan debuten för ett år sedan. I Malmö FF står han på tre mål och 66 matcher.

Publicerad 2021-09-10 kl 16:02

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto