Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fortsatt stormigt i Bosnien - spelare misstänkts ha "köpt" plats i landslaget

VM-Kval Europa

En ny skandal skakar fotbollen i Bosnien-Hercegovina.
Efter helgens Twitter-anklagelse från målvakten Asmir Begovic rapporterar i dag N1 att en agent köpt sin spelare en landslagsplats.  

Foto: Bildbyrån.

Avslöjandet kommer från tv-kanalen N1 och berör hur spelare lyckas bli uttagna i det bosniska landslaget - trots att de knappt får speltid i klubblaget. N1 har kommit över uppgifter som påvisar hur en agent genom att betala en summa lyckats få en landslagskallelse till sin egen klient. Det berörda tillfället gällde i träningslandskampen mellan Bosnien-Hercegovina och Costa Rica den 27 mars i år. 

"Min (spelare) måste kallas och stå i vänskapsmatchen den 27/3 mot Costa Rica! Det är så jag kommit överens och lämnat över en deposition", skriver agenten i ett sms-utdrag som N1 tagit del av.  

Annons

Mycket riktigt fick också spelaren chansen i den mållösa landskampen, och tv-kanalen bekräftar därmed att minst en spelare "köpt" sin plats i landslaget genom kopplingarna som agenten har med det bosniska fotbollsförbundet.  

Skandalen är den andra på kort tid i Bosnien-Hercegovina. Under lördagens träningsmatch mot Kuwait beskrev journalisten Sasa Ibrulj med ett Twitter-inlägg från en folktom arena hur förbundsfolket gjort att "ingen bryr sig om landslaget längre". 

En dryg timme senare hänvisade Evertons målvakt Asmir Begovic till inlägget och skrev att förbundet leds av "kriminella". Begovic har själv inte blivit uttagen till landslaget på ett års tid.  

Annons

1-0-vinsten mot Kuwait var landslagets första seger på 14 landskamper. Bulgaren Ivaylo Petev är förbundskapten sedan januari och valde enligt N1 att inte kommentera Asmir Begovics anklagelse på dagens presskonferens. 

Förbundspresidenten Vico Zeljkovic - en av Begovics måltavlor - har under kvällen kommenterat tv-kanalens uppgifter i ett pressmeddelande och vill "utreda eventuella felaktigheter".  

Petevs lag har två inspelade poäng på tre matcher i VM-kvalet. Lika många har Kazakstan i grupp D och möter Bosnien-Hercegovina på bortaplan i morgon, tisdag. 

Publicerad 2021-09-06 kl 18:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto