Ingen Haksabanovic - då sänkte Okkels Norrköping

Ingen Sead Haksabanovic i IFK Norrköping.
Då gjorde Elfsborgs Jeppe Okkels matchens enda mål och sköt segern till de gulsvarta.
- Sannolikt är han (Haksabanovic) inte med oss framöver, säger Pekings tränare Rikard Norling till Discovery+.

IF Elfsborg ställdes mot IFK Norrköping under måndagen i den matchen innan det allsvenska EM-uppehållet. När startelvorna släpptes stod det klart att Sead Haksabanovic saknades efter flyttryktena, som gjort gällande att han är på väg till Rubin Kazan.

Elfsborg inledde matchen bäst av de två lagen, och efter drygt 22 minuter försökte sig Robert Gojani på sig en fräckis när han såg att målvakten stod en bit och ut och testade lyckan. Skottet träffade däremot inte mål och 0-0 stod sig.

Strax innan paus tog Elfsborg ledningen då Jeppe Okkels kunde dunka in bollen i nättaket efter en hörna. 1-0 slutade även den första halvleken.

I slutet av matchen tvingades Tim Rönnning göra en poängräddande räddning. Pekings Kristoffer Khazeni tog sig igenom i mitten och fick iväg ett skott som Rönning kunde rädda med hjälp av en fot.

Peking lyckades inte hitta en kvittering och matchen slutade 1-0 till Elfsborg.

Efter matchen fick Pekings tränare Rikard Norling frågan om Haksabanovic är på väg på att bli såld. Hans svar?

- Jag är inte initierade i det sista, jag har egentligen fokuserat på matchen, det är Patrik (Jönsson) och Sakarias (Mårdh) som sköter det. Sannolikt är han inte med oss framöver, det är på något sätt bara att konstatera och så får vi tänka till hur vi skall göra truppmässigt och så vidare, säger Rikard Norling till Discovery+.

Startelvor

IF Elfsborg: Rönning - Larsson, McVey, Okumu, Strand - Holst, Rømer, Gojani - Ondrejka, Okkels - Frick

IFK Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Lund, Castegren - Abdulrazak, Fransson, Bergmann Johannesson, Agardius - Levi, Adegbenro, Sema