POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ingen oro för “Skottland-stukad” Bangura

Sågad i Skottland - men AIK-fansen kan vara lugna. Mohamed Bangura kommer

Såväl Henok Goitom som Mohamed Bangura finns med i AIK:s matchttrupp mot Helsingborg i dag – den senare hastigt tillbakakallad till Gnaget så sent som i tisdags. Bangura lämnade AIK för ett år sedan för Celtic till en prislapp på dryga 20 miljoner. Nu tillbakalånad av AIK, men en blytung tid i Skottland har inte försämrat honom – AIK:s chefsscout Björn Wesström ser revanschlusta snarare än stukat självförtroende hos Bangura.

- Jag känner igen mycket av det han visade hos oss senast, det är ingen förändrad spelare som kommer tillbaka utan han har samma rörelseschema och egenskaper. Sedan visar han ju en enorm iver och hunger, han vill så mycket och det syns att han längtat tillbaka, säger Wesström till FotbollDirekt.se.

- Det är utmaningen för oss, att hitta en balans där han inte blir för ivrig och ambitiös. Att han inte gör allt på en gång utan att det blir rätt och bra. Men utöver det så har det sett bra ut på träningarna, han är fit och det finns inga tvivel på den fysiska formen.

I skotsk media framställs Bangura som en floppvärvning av historiska mått. Det blev bara tio matcher i Scottish Premier League och noll mål för Sierra Leone-anfallaren. FotbollDirekt var på plats när Celtics tränare Neil Lennon annonserade utlåningen, på presskonferensen inför Champions League-play off mot Helsingborg. Skotska journalister suckade av lättnad och kallade de 2,2 miljoner pund Celtic uppges ha betalat AIK för “a robbery”.

- Det säger väl mer om hur de jobbar med spelare där nere än om Mohamed själv. Jag tycker att det är märkligt att de inte lyckats förädla en sådan talang som hans, med tanke på vilka förutsättningar en sådan stor klubb som Celtic har. Sedan ska man komma ihåg att han under tiden i Celtic haft återkommande skadeproblem som hämmat honom, säger Björn Wesström.

Spänningen på hur Bangura och Henok Goitom i kombination med toppmatch mot Europa League-kollegan Helsingborg avspeglar sig också i biljettförsäljningen inför matchen. På lördagseftermiddagen var drygt 14 600 biljetter sålda, och Björn Wesström hoppas på starkt stöd.

- Vi hoppas på största möjliga tryck från publiken. När Råsunda har bestämt sig så står få emot här. Det är vi i AIK-ledningen, spelarna och publiken som gör det här tillsammans.

Publicerad 2012-09-02 kl 07:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå