Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ingen oro i Blåvitt trots tuffa starten - men nu måste poängen in: "Gör allt vi kan"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Två förluster på två matcher, med en mardrömsarena runt hörnet.
Då känner IFK Göteborg ingen oro - men är tydliga med att poängen snart måste in.
- Vi gör allt vi kan för att ta poäng, säger tränare Jens Askou.

8:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg har för andra året i rad inlett säsongen med två raka förluster i allsvenskan. 

Härnäst väntar ett bortamöte med Kalmar FF, som också står på noll poäng, på en arena som Blåvitt historiskt har haft det väldigt tufft på.

På 13 försök har IFK Göteborg endast tagit en seger på Guldfågeln arena - och det var 2015 (2-0).  I övrigt har det blivit sju förluster och fem kryss i KFF:s hemmaborg för Blåvitt.

Samtidigt vittnar flera spelare och ledare om att det inte finns någon oro i truppen efter den allsvenska starten.

- Vi har fokuserat på att vi är under utveckling och gör många bra saker de första två matcherna. Medan vi spelar elva mot elva mot Djurgården (1-4) gör vi väldigt många fina saker. Vi gör också många fina saker och dominerar matchen stort mot Halmstad (0-1), säger tränare Jens Askou.

Annons

Han menar att IFK Göteborg letar efter att få ”de sista bitarna att sitta”.

- Det ser bättre och bättre ut, vecka för vecka. Är man inte helt blind ser man även på träningarna att det blir vassare och vassare. Det är små justeringar och relationer som måste förstärkas. Det är helt naturligt att allt inte är perfekt. Ibland behöver man lite tur också, det jagar vi.

Han förväntar sig samtidigt en mer öppen match mot Kalmar jämfört med de två inledande drabbningarna i allsvenskan. Parallellt tror han att Blåvitt kommer visa upp mer av det spel som IFK Göteborg vill stå för 2024.

- Jag tror att det kommer vara ännu fler sekvenser i matchen där folk kommer känna att ”fan, det är ju så de vill vara”. Levande, dynamiska, intensiva, aggressiva, raka. Men med en variation i spelet som vi försöker addera.

Annons

Han är samtidigt tydlig: Blåvitt måste börja vinna matcher.

- Så är det. Allt vi gör är för att öka möjligheten till att ta poäng. Poäng är alltid viktigt, vi gör allt vi kan för att ta poäng i matcherna, säger Jens Askou.

Lagkapten Gustav Svensson håller med.

- Det är det vitala (att ta poäng). Man skapar någonting för att man ska utvecklas och ta sig framåt, men att ta sig framåt är att ta så många poäng som möjligt, säger Svensson och fortsätter:

- Sen finns det olika sätt att göra det på. Det finns ett sätt där man ställer upp ett lag på planen och kastar in en boll och ser vad som händer, där man hoppas att man har ett bättre lag än motståndaren. Eller så gör man lite som vi gör nu där man ändrar struktur och försöker hitta ett spel som kan gynna oss både kortsiktigt men framför allt långsiktigt.

Annons

Gustav Svensson tycker att den utvecklingen syns - tydligt.

- Det tycker jag verkligen. Vi gör saker som vi vill på ett mycket bättre sätt. Vi kontrollerar matcher på ett bättre sätt. Men utan resultat blir det väldigt, väldigt svårt.

Noll poäng efter två matcher, känner man redan en press då?
- Det är klart att man gör. Det gör man alltid när man spelar i IFK Göteborg - innan allsvenskan ens börjar. Den finns där och den ska finnas där. Men det är klart att vi måste vinna matcher. Vi måste ta poäng. Det är det som i slutändan är det viktigaste. 

Vad är det för känsla som ni kliver in i tredje matchen med?
- Självförtroendet är högt. Det är två helt olika matcher som vi har spelat här innan. Samtidigt ska vi vinna alla matcher. Vi måste hitta ett sätt där vi löser alla knutar. Självförtroendet är högt och vi tror verkligen på vår sak. Det kommer vi fortsätta göra. 

Annons

Mötet mellan Kalmar FF och IFK Göteborg sparkar igång klockan 14.00 under söndagen.

Publicerad 2024-04-14 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto