Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Innocent är tillbaka efter skadan: "Finns ingen hemlighet bakom mina prestationer"

Allsvenskan

MALMÖ. Bonke Innocent är tillbaka igen i Malmö FF.
25-åringen berättar om skadan, det utgående kontraktet, och förmågan att alltid prestera oavsett speltid. 
- Man behöver rensa tankarna för att vara helt redo, säger Innocent till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Malmö FF-mittfältaren startade starkt i de tre första matcherna under våren när MFF tog sju av nio poäng mot Hammarby, Häcken och Östersund. Sedan gick Bonke Innocent sönder och syntes inte till på planen mer under våren.

Under EM-uppehållets första träningsmatch mot Kalmar FF (0-1) var nigerianen tillbaka och spelade 24 minuter. Senast i 2-0-vinsten mot Elfsborg fick Innocent hoppa in med fem minuter kvar.

- Jag börjar förbereda mig för matcherna i juli, så det känns skönt att vara tillbaka och spela några träningsmatcher - så att vi kan vara redo för matcherna som kommer nästa månad, säger Bonke Innocent.

ANNONS

- Jag fick en liten smäll på låret och var skadad. Men nu är jag helt återställd.

Var det frustrerande efter säsongsinledningen som du hade?
- Ingen vill bli skadad när den spelar. Det är klart, jag var inte glad efter att ha åkt på den. Men det var bara för mig att acceptera det – något annat kan man inte göra – och komma tillbaka återställd.

Den defensiva mittfältaren har dragits med skador och sjukdomar under det senaste året, vilket lett till att Innocent inte kunnat etablera sig i MFF:s startelva. Men oavsett om han varit skadad, eller kommit från många matcher på bänken, så tycks Innocent alltid göra ett hundraprocentigt jobb framför backlinjen. Efter fyra år i klubben har han utvecklats till en av MFF:s mest pålitliga spelare.

Vad är hemligheten?
- Det finns ingen specifik hemlighet. Jag vill alltid vara redo och försöker att träna när jag inte spelar - även träna extra – så att när jag får chansen ska jag kunna prestera direkt. Det är den enda hemligheten – att vara stark mentalt och fysiskt. Man behöver rensa tankarna för att vara helt redo. Det är bara det jag gör. Jag försöker ha ett klart sinne och vara fräsch i huvudet, säger Innocent.

ANNONS

Under MFF:s två veckor långa sommarsemester åkte Bonke Innocent tillbaka till Nigeria, till miljonstaden Kaduna, som han kallar för "ganska stor". Innocent är tillsammans med barndomsvännen Moses Simon - som spelar i franska FC Nantes - stadens fotbollsstolthet.

- Jag var där hela ledigheten. Det kändes bra att vara hemma, säger den alltid lika lugna Innocent.

- Den mesta av tiden är jag med min familj och försöker att ha en trevlig tid med dem och mina vänner. Så klart tränar jag också - så att jag kan vara redo när man väl är tillbaka. Men mest njuter jag av tid med familjen, eftersom jag bara ser dem två gånger om året. Jag behöver ta varje tillfälle i akt med dem.

Blir du igenkänd i staden numera?
- Ja, det blir jag. Det känns bra att komma hem och träffa familjen. Den är viktig - speciellt när du inte träffat den på länge.

ANNONS

Vart framtiden kommer att ta Innocent är osäkert. Hans kontrakt med MFF går ut efter säsongen, och under säsongsinledningen sa Innocent till Fotbollskanalen att en förlängning "beror på klubben".

- För tillfället försöker jag bara att hålla fokus och fortsätta spela. Allting annat med kontraktet överlåter jag till min agent. Men i detta ögonblick försöker jag bara att träna, fokusera på spelet, och respektera kontraktet som jag har, säger Bonke Innocent.

Vad blir viktigast när du ska bestämma din framtid?
- Vi får se vad som händer. Det går snabbt i fotboll och ett beslut kan tas inom några sekunder. Just nu lägger jag allt mitt fokus på träning och match – inte på det andra. När det kommer så kommer det.

Bonke Innocent har spelat 65 matcher för MFF sedan flytten från norska Lillestrøm sommaren 2017 och vunnit två SM-guld. Han väntar fortfarande på sitt första mål i den himmelsblå tröjan.

ANNONS
Publicerad 2021-06-21 kl 16:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto