POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Inte en match på 18 månader - Nu hjälte: "Bustersaga"

Senast Tobias Carlsson spelade i Allsvenskan var 27 oktober 2007. Idag fick han chansen i andra halvlek och tackade genom att nicka Kalmar till årets första fullpoängare i 2-1-segern hemma mot BK Häcken.

- Det är som en Bustersaga, säger hjälten.

Inledningen på Kalmars sässong som regerande mästare har inte varit någon dans på rosor. Efter att bara lyckats spela in två poäng på de inledande fem omgångarna har det pratats om kris i mästarlaget. Inledningsvis var det ingenting som var annorlunda i hemmamötet med Häcken. Kalmar hade mycket svårt att skapa något konstruktivt. Nanne Berstrands recept för att råda bot på problematiken var att redan i halvtid, något oväntat, ersätta Emin Nouri med veteranbacken Tobias Carlsson. Kultspelaren som inte spelat en allsvensk match sedan hösten 2007.

I den åttionde minuten och ställningen 1-1 var det just Carlsson som nådde högst på en frispark från Rasmus Elm, och snyggt kunde nicka in det vinnande målet.

- Jag har väntat på den här comebacken i ett och ett halvt år, det är som en Bustersaga, säger matchvinnaren själv till ppv efter matchen.

- Jag har hela tiden trott på mig själv, men det är många som tyckt att den där gamle Carlsson borde lägga av. Jag är så glad just nu, fortsätter han.

Något större firande blir det dock inte tal om.
- Jag ska hem och måla staket, kanske fira lite med familjen ikväll, säger publikfavoriten.

Matchen i sin helhet bjöd inte på något skönspel. Häcken hade det bästa under första halvtimmen, främst tack vare ett strålande presspel mot ett något yrvaket Kalmarförsvar. Det var också i slutet av den perioden som Paulinho kunde ge gästerna ledningen, genom ett inspel som seglade förbi allt och alla, inklusive en överraskad Petter Wastå i Kalmarmålet.

- Tyvärr kan vi inte utnyttja det mentala överläget som målet ger oss. Istället börjar vi slå bort bollen, och bjuder Kalmar på alldeles för mycket fasta situationer. Det ska man aldrig göra, analyserar Häckentränaren Peter Gerrhardsson till ppv.

Publicerad 2009-05-01 kl 21:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå