POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Inters svenske talang fortsätter i Serie A?

Efter Albin Ekdal - nu kan ett till svenskt ungdomsproffs ta steget mot A-lagsfotboll i Serie A. Flera italienska klubbar jagar talangen.

20-årige Sebastian Carlsén har suttit på Inters bänk vid två tillfällen, men ännu inte gjort debut i Serie A. Istället har han spelat i storklubbens primaveralag, samtidigt som han tränat med A-laget. Men nu är sista säsongen med primaverafotboll till ända och Inter måste ta ett beslut kring sin svenske talang - behålla honom eller låna ut honom till en annan klubb.


- Det finns redan Serie A- och B-klubbar som har uttryckt sitt intresse för Sebastian, säger Carlséns agent Martin Klette till FotbollDirekt.se.

Sebastian Carlsén lånades av Inter redan 2008, då 17 år gammal. I maj förra året valde storklubben att köpa loss mittfältstalangen. Nu har Carlsén ett år kvar på kontraktet. Men en fortsättning i stjärnspäckade Inter är inte prio ett för spelaren själv. Istället kan det bli som för Albin Ekdal - en utlåning till en mindre klubb.

- Det bästa för hans utveckling nu vore om han kom till ett Serie B-lag eller ett lagom stort Serie A-lag där han får spela, säger Martin Klette, som poängterar att det kan dröja en stund innan allt blir klart kring Carlséns framtid.

- Det är ju ett stort pussel som skall läggas av alla Interspelare. Man har redan nu en del spelare utlånade och kanske kommer man värva nya spelare i sommar från andra Serie A-klubbar som i gengäld vill få en eller flera Interspelare förutom en betalning.

- Först måste vi avvakta Inters eget beslut om honom.

Publicerad 2011-05-21 kl 17:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå