Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Isak kopplas ihop med Real - men Janne Andersson osäker på steget

Foto: SCANPIX

Alexander Isak koppas ihop med Real Madrid.
Janne Andersson är inte säker på att steget är rätt.
- Jag tycker om när man tar det steg för steg vägen upp, säger förbundskaptenen.

Efter genombrottet i allsvenskan är Alexander Isak, 17, på väg att byta klubb och kopplas ihop med några av världens största klubbar som Real Madrid, PSG och Manchester City. På onsdagen kom han med i januaritruppen och då fick Janne Andersson frågor om vilket steg han tycker att Isak borde ta.

- Jättesvårt. Det viktiga är att man presterar bra på den nivån där man är innan man tar nästa steg. Ibland hoppar man ju över några steg och så kan det bli ett fall tillbaka. Redan nu har han haft ett genombrott i allsvenskan, så är han redo att gå vidare och vilken nivå ska han gå till? Det där är något som han själv och hans familj kan värdera för att man har all fakta. Men rent generellt tror jag att det är viktigt att vara bra på den nivån du är innan du tar nästa steg. Det är en grundgrej som jag har gett råd till en del spelare genom åren, sa han.

Isak kopplas ju ihop med några av de största klubbarna i världen – finns det någon fara med att ta det största steget du kan ta?
- Familjen och han själv får ju värdera det här. Det finns exempel på spelare som har gjort det och som har gjort det hur bra som helst, men det där får spelarna känna själva. Om vi säger generellt så tycker jag om när man tar det steg för steg vägen upp. Jag tror att det normala sättet kan vara det bästa men är Alexander Isak en normal spelare? Kanske inte.

Du jobbade ju med Fredrik Ljungberg som tog steget till Arsenal och etablerade sig ganska snabbt?
- Ja han gjorde det men han var 21 år. Han gick hösten 1998. Så han växte verkligen in i allsvenskan och var riktigt bra i allsvenskan och växte ur allsvenskan för att sedan gå. Och då kanske inte skillnaden var lika stor heller, det är svårt att värdera också. Men det beror på väldigt många faktorer om man ska säga vad som är rätt eller fel.

Publicerad 2016-12-08 kl 07:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons