Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Isaksson bedrövad: ”Skulle inte ta med mina egna barn på en derbymatch”

Foto: Scanpix

Försök igen

Derbyt mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena fick avbrytas tillfälligt efter stök på Dif-supportrarnas sektion.
- Det har inte i fotbollen att göra, säger Andreas Isaksson till Fotbollskanalen.

Djurgården föll på tungt i kvällens derby mot Hammarby efter att ha tappat en 2-0-ledning till en 2-4-förlust.

Med drygt tio minuter kvar att spela fick dock matchen brytas strax efter att Hammarby gjort 4-2, då ett flertal supportrar från Djurgårdens klacksektion hoppade ner framför läktaren och hamnade i bråk med polis och ordningsvakter. Det kastades även in ett flertal pyrotekniska pjäser på planen.

Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson fördömer supportrarnas beteende.

- Det har inte i fotbollen att göra. Man ska inte hålla på så över huvud taget. Det är klart att man är besviken när sådant händer, säger han efter matchen.

- Vad ska man säga? Det är klart att det är hemskt när folk beter sig så. Det är inte acceptabelt.

Vad ska man göra åt det?

- Säg det… Jag vet inte hur man ska ta tag i problemet, men det är klart att det inte är kul. Man vill att familjer ska komma hit med barn, men jag förstår att folk inte gör det. Jag skulle inte ta med mina egna barn hit på en derbymatch, och det är väldigt synd.

Varför inte?
- Det är ju för att sådana här grejer kan hända. Det har hänt förut, och det är inte alls bra. Fotboll är till för barn och familjer, gamla och unga, och det är synd att vissa inte vågar gå när det händer sådana här grejer. 

Isaksson själv spelade inte matchen, efter att ha fått problem med en ljumske på uppvärmningen. Hur allvarligt det är vet han dock inte ännu. 

- Jag har ingen aning, för jag har inte haft något sådant här innan. Vi ska göra en magnetröntgen på onsdag antagligen, så får vi se.

Så här säger Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu om stöket i slutet av matchen:

- Det är sådant som vi inte gillar. Det är inte många som vill se sådana scener. Det är tråkigt för alla. När det är typ elva minuter kvar så bryts matchen och man får gå in och vänta i en halvtimme. Man blir kall, och sedan ska man komma igång igen. Det förstör rytmen i matchen.

- Vi spelare står absolut inte bakom sådant.  

Blir man orolig som spelare?
- Ja, det är ju ingen rolig känsla när man ser att folk springer ner från läktaren. Då vet man ju inte vad som ska hända, de kan ju lika gärna springa in på planen. Då gäller det att vara snabb. Jag har varit med om sådana här saker tidigare i Grekland, och jag vet att det kan gå väldigt fort. Det löste sig nu som jag förstår det, men det är tråkigt när sådant händer. 

Se skandalscenerna i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-17 kl 22:45
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER