Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ishizaki tillbaka - men proffsdrömarna skjuts upp

Elfsborgs gulddrömmar tog slut i samband med både Stefan Ishizaki och Anders Svenssons skador under hösten. Men när 2009 års säsong inleds ska Ishizaki finnas med på planen.
- Det är det stora målet nu, säger han till Aftonbladet.

Knäskålen sprack och spolierade både drömmen om ett SM-guld och ett nytt proffsäventyr utomlands för Stefan Ishizaki i mötet med Malmö FF i september.
Efter ett bakslag i november är han nu på väg tillbaka på allvar.
- Ja, jag ska vara klar nu med läkningen. Jag har ett helt knä. Så nu börjar rehabträningen. Jag har inte gjort något med benet på tre månader, så det saknas ganska mycket muskler, säger Ishizaki.

Han var på väg mot sin kanske bästa säsong i karriären och nämndes i landslagsdiskussionen under hösten, strax innan han blev skadad. Även utländska klubbar hade börjat visat sitt intresse.
- Det är knappast aktuellt just nu. Ingen klubb köper en skadad spelare men jag hoppas att de är medvetna om att jag kommer att bli 100 procent frisk. Det här är inget korsband som kan krångla längre fram. Jag vill ut igen men nu dröjer det nog ett halvår eller ännu troligare ett år innan det kan bli aktuellt igen. Det viktigaste nu är att bli frisk igen.

Rehabiliteringen ska inledas med jogging och i mitten av februari är det tänkt att han ska snöra på sig fotbollsskorna igen.
- Målet är att vara tillbaka när vi åker på träningsläger 2 mars. Samtidigt tänker jag inte stressa fram något, så att jag riskerar att åka på några följdskador. Allsvenskan startar först 4 april och då ska jag vara tillbaka. Jag är riktigt sugen på att spela fotboll igen

Publicerad 2009-01-23 kl 10:06
Annons
Annons
Annons