Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ishizakis Elm-hyllning: "Kommer ligga bakom många mål"

Elfsborg satte punkt för en stark försäsong med 2-0 mot Gais. David Elm fick göra sitt första mål för klubben - och hyllas av lagkamraten Stefan Ishizaki.

- En fantastiskt duktig fotbollsspelare med sitt bollmottagande. Han kommer kanske inte göra 20 mål, men han kommer ligga bakom många mål för oss, säger Ishizaki till FotbollDirekt.se om David Elm.

Elfsborg hade inga större problem med Gais i genrepet - även om första halvlek lämnade en del att önska. Mycket ställningskrig och förutom en nick i stolpen av Jon Jönsson hade Elfsborg svårt att skapa chanser. 

- Vi sjunker ner för mycket i banan och får inte till någon press. Men i andra tycker jag att vi tar tag i taktpinnen direkt, vi kunde vunnit med betydligt mer än 2-0, säger Ishizaki.
 
I andra halvlek fick Elfsborg utdelning, först genom Elm och sedan genom Ishizaki på straff. I och med det är försäsongen över och Elfsborg kan titta tillbaka på en lyckad vinter - några plumpar som 1-2 mot Örebro och 2-3 mot Häcken, men också många psykologiskt stärkande vinster där Borås-laget avgjort i slutminuterna.
Och favorittrycket slipper man inte ifrån. 

- Det betyder bara att lagen har respekt för oss. Det märker man på planen också, de kämpar när de möter oss. Vi har ju haft det här trycket på oss i några år, så det är normalt. Och i år tycker jag att vi har ett bättre lag än tidigare, de som kommit in sedan i somras har lyft oss.

Ishizaki menar att största värvningen, David Elm, kommer bli viktig.

- Han kanske inte är den här extrema målskytten som gör 20 mål, men han kommer nog upp i sina tio. Sedan kommer han ligga bakom flera mål för oss andra, som Johan Larsson, James Keene och mig. Det kommer nog bli lite annan fördelning på målskyttet ifjol, fler som delar på ansvaret.

Publicerad 2011-03-27 kl 16:56
Annons
Annons
Annons