Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Isländsk landslagsman klar för HBK

Halmstad BK har gjort klart med den isländske landslagsmannen Jonas Gudni Saevarsson. Kontraktet med mittfältaren sträcker sig över 3,5 år.

- En spännande spelare i rätt ålder som har de egenskaper som en bra balansspelare ska ha. Framför allt är han fotbollssmart, vilket inte är lätt att hitta i dag så jag räknar med att han snabbt ska kliva in i laget, säger tränaren Janne Andersson till Hallandsposten.

Halmstad har förstärkt med 25-årige Jonas Gudni Saevarsson. Klubben har haft mittfältaren under lupp under längre tid och har vid tre tillfällen scoutat honom på Island samt haft honom på besök i sommar.
- Så det känns som om vi har bra koll på honom. Vi har varit runt och tittat på spelare i fem länder och det här var det klara förstavalet bland de värvningar som var rimliga med HBK-mått mätt, säger tränare Janne Andersson.

HBK har varit intresserad av 25-åringen en längre tid, men anledning till att övergången blev av först nu var att Seavarsson var angelägen om att avsluta sina akademiska studier på Island. Mittfältaren kommer närmast från KR Reykjavik och enligt uppgifter lär han ha kostat 2-3 miljoner kronor att köpa loss.

Publicerad 2009-07-21 kl 14:15
Annons
Annons
Annons