Jacob Bergström är tillbaka i Mjällby.
Med besked.
Forwarden hoppade in i mötet med Sirius och avgjorde, 3-2.
- Fantastiskt, det kan man inte klaga på, säger han i Discovery+.

Mjällby studsade tillbaka efter förlusten senast mot IFK Norrköping. Mötet med Sirius slutade 3-2 efter att nyförvärvet Jacob Bergström hoppat in och blivit hjälte.

Inledningen av matchen var ganska trevande och inget av lägen kom till de där riktigt, riktigt heta målchanserna.

I den 20:e minuten fick dock Sirius en fin chans. Tashreeq Matthews fick fritt avslutsläge mot Mjällby och han tryckte av. Noel Törnqvist var med på noterna och räddade.

Tio minuter före paus tog Sirius ledningen, Wessam Abou Ali höll sig framme på en retur som Törnqvist lämnade på ett långtskott från Jakob Voelkerling Persson.

Mjällby replikerade per omgående.

Bara sekunder efter 1-0 satte Noah Eile in en boll till David Löfquist som pillade in 1-1.

Precis före paus vräkte Voelkerling Persson omkull Max Fenger på en hörna och domare Joakim Östling pekade på straffpunkten. Från elva meter var Löfquist iskall och gjorde sitt andra mål.

Ställningen var 2-1 i paus.

- Det är trångt när de ligger 5-3-2 och ligger centralt. Det känns inte som vi kommer in bakom dem och det är då vi är som farligast, sa Sirius Dennis Widgren till Discovery+ i paus.

Kort efter paus smällde Melker Heier in 2-2 med ett skott lite utanför straffområdet.

Med dryga kvarten kvar återtog Mjällby ledningen. Jacob Bergström, som är tillbaka i Mjällby efter sejouren i Djurgården, fick bollen i straffområdet och brände förstaläget, men skickade in returen. Hans första efter återkomsten och han firade med fansen efter fullträffen.

Det blev även matchens sista mål.

- Det är som det brukar vara, fantastiskt. Det kan man inte klaga på, säger Bergström i Discovery+.

Han fortsätter:

- Fansen buade lite i förra matchen när jag kom hem. Nu fick jag tillbaka lite kärlek efter sveket jag gjorde. Man har en liten uppförsbacke, men man jobbar uppåt.

På tilläggstid fick Uppsalalagets kapten Daniel Stensson sitt andra gula kort och han är därmed avstängd i kommande match mot AIK.

- Det är svårt att smälta en sådan här förlust. Tre overkliga mål, allihop. Det är tufft att ta, säger Voelkerling Persson i Discovery+.

- Vi släpper in målen vid fel tillfälle och då dör matchen lite grand.

Mjällby ligger åttonde plats i allsvenskan. Sirius är tabelltolva.

Sirius: Tånnander - Voelkerling Persson, Castegren, Jeng, Widgren - Stensson, Wikman - Persson, Matthews, Heier - Abou Ali.

Mjällby: Törnqvist - Eile, Rösler, Pettersson - Johansson, Gustavsson, Ståhl - Gustafsson, Jagne - Fenger, Löfquist.

Publicerad 2023-07-24 kl 20:54